Hyppää sisältöön

Matilda Castrén seuraa US Openia lauantaina katsomossa: ”Fiilistelen kisatunnelmaa Torrey Pinesissa”

Torrey Pinesin South Course on USA:n länsirannikon  kunnallisista kentistä monella listalla ykkösenä

Matilda Castrénin seuraava kisa, PGA Championship käynnistyy jo torstaina Atlantassa, Georgiassa. Loppukesästä saattaa olla edessä myös muutto San Diegosta.

Matilda Castrén vastaa puhelimeen kotonaan  San Diegossa torstaina paikallista aikaa aamulla.

Ensimmäinen kysymys liittyy tuntemuksiin 3,5 vuorokautta historiallisen LPGA Tourin voiton jälkeen.
”Uskomattomalta . Se on ensimmäinen luonnehdinta. Tätä olen tavoitellut, silti se tuli niin yllättäen. Onnellisuus on tietysti pinnassa. Ollaan avomieheni Danielin kanssa yritetty vaan nauttia hetkestä ja levätä.”

Matilda Castrén ansaitsi sunnuntaina päättyneen kisan voitosta 186 000 euroa

Matilda Castrén ansaitsi sunnuntaina päättyneen kisan voitosta 186 000 euroa

GETTY IMAGES

Kentällä Matilda Castrén näytti TV:n välityksellä  viimeisenä päivänä erittäin luottavaiselta ja tyyneltä. Hän oli johdosssa, kehon kieli oli rauhallinen ja lyönti  sekä putit kulkivat.
Suomalaislasein katsottuna taistelu ainoaa uhkaajaa, Min Leetä vastaan oli lähes ”yhtä maalia” näennäisestä tasaisuudesta huolimatta.

 Muistitko edes jännittää?

”Varmasti jännitin. Jokaista lyöntiä. Asennnoiduin kuitenkin siten, että otetaan yksi lyönti kerrallaan. Helpotus tuli vasta viimeisen putin jälkeen.  Samoin se epäuskon ja  onnen sekainen tuntemus.”

Onnitteluja Castrén on saanut runsaasti paitsi USA:sta, luonnollisesti myös Suomesta.
”Hyvin paljon sellaisiltakin ihmisiltä, joita en suoranaisesti tunne. Kyllä ne lämmittävät, ihan jokainen.”

Solheim Cup kiinnostaa – Euroopan majorit näytönpaikkoina

Voiton kautta Castrén pääsee pelaamaan kaikkiin kauden tärkeimpiin kisoihin. Torstaina käynnistyvään PGA Championshipiin hänellä oli jo paikka. Ohjelmaan tulevat automaattisena lisänä Euroopan majorit, Evian Championships, sekä Women´s British Open.

Syyskuun alussa Ohiossa, USA:ssa pelattavaan Solheim Cupiin Castrénilla on erittäin hyvät mahdollisuudet. Erittäin kova näyttö CV:ssa on LPGA:n osakilpailun voitto klasssikkokentällä kisassa, jossa oli mukana melkoinen osa maailmanhuipuista. Kukaan muu eurooppalainen ei ole maailman ykköskiertueella tällä kaudella kannuja nostellut.

Villejä kortteja Euroopan  kapteeni Catriona Matthewlla on käytössään peräti kuusi. Hän seuraa luonnollisesti viimeiseen karsintakisaan, Women´s British Openiin asti kandidaattien esityksiä.

”Solheim Cupissa pelaaminen on ollut minulle se iso koko uraa koskeva tavoite. Aloin vasta voittoni jälkeen katsoa pistelistaa ja valintaperusteita. Tietysti haluan olla mukana jo nyt, mutta mennään kisa kerrallaan.”

Castrén pitää jalat maassa myös muiden listausten ja valintojen kanssa.

”60:n joukkoon päätyminen LPGA:n listalla on ihan omissa käsissä. Maailmanlistalla 50:n joukkoon nouseminen vaatii hyviä onnistumisia. Kauden tulokkaan tittelikin kiinnostaa. Majorin voittanut Patty Tavatanakit on toistaiseksi vielä kaukana edellä”, Matilda listaa ajatuksiaan.

Turussa heinäkuun puolivälissä pelattava Gant Ladies Open on vielä Castrenin osalta auki.  Samaan aikaan LPGA:lla pelataan parikilpailua, josta jaetaan pisteitä kuten normaaleistakin kisoista.
Kotimaassa megatähtiluokkaan kivunneen Castrenin mukanaolo nostaisi Ruissalon kisan kiinnostavuudeltaan aivan uudelle tasolle.

”Tämän asian suhteen ratkaisu tapahtuu uskoakseni lähimmän viikon aikana”, Castren uskoo.

Tokion olympialaisiin hän lähtee into piukassa. Toinen rokotuspiikki iskettiin olkavarteen vastikään 
Muistaa sopii sekin, että vielä loppukesästä 2019 Castrén oli maailmalistalla sijalla päälle tuhannen.

Oma-aloitteisesti hän määritteli tolloin, että olympialaiset kiinnostavat, mutta vuosi voisi olla 2024.

Nyt tilanne on aivan toinen. Kisoja siirrettiin vuodella, Castrén on maailmanlistalla 71. 

Hän voi Tokiossa onnistuessaan kivuta hyvinkin lähelle kärkeä.
Sen  Castrén on osoittanut molemmissa pelaamissaan majoreissa, sekä San  Franciscon kisan voitolla.

Muutto San Diegosta saattaa olla edessä jo loppukesästä

Matilda Castrén ja hänen avomiehensä Daniel Moreno ovat asuneet yhteistä ensimmäistä kotiaan San Diegossa loppuvuodesta 2019. 
USA:n puolustusvoimien merijalkaväessä työskentelevän Morenon komennus nykyisessä pestissä päättyy kesän loppupuolella.
Castrén ja Moreno kohtasivat Helsingissä kesällä 2018, jolloin Daniel Moreno oli komennuksella Donald Trumpin ja Vladimr Putinin tapaamiseen liittyen.

”Ollaan tässä siivoustouhujen keskellä juuri nyt. Myymme asuntoamme, näyttö on edessä. Olemme viihtyneet San Diegossa erinomaisesti. Jos Danielille ei tule siirtoa, asunnon myynnin toteutuessa muutamme ainakin hetkeksi aikaa vuokralle. Saa nähdä miten käy.”

Mahdollisesta uudesta asuinpaikasta Castrénilla ei ole tietoa.

San Diegossa syntyneen ja asuvan Xander Schaufffelen menestys olisi mannaa yleisölle

San Diegossa syntyneen ja asuvan Xander Schaufffelen menestys olisi mannaa yleisölle

GETTY IMAGES

US Openin kisakenttää Torrey Pines South Coursea hän ei ole pelannut, vaikka on 36-reiän maineikkaassa golfkeskuksessa käynyt.
”USGA laittoi meille liput kisaan. Launtaina menemme. Kisan seuraaminen on toki mukavaa, mutta kyllä minä enemmän menen sinne kisaturistina. Seuraamaan ja hengittämään loistavan golfkisan tunnelmaa upeissa maisemissa.”

”En fanita ketään pelaajista. Relataan ja nautitaan. Työt kutsuvat heti alkuviikosta. PGA Championshipin jälkeen pelaan varmuudella Teksasin kisan”, Matilda Castrén kertoi puhelun päätteeksi.

US Openin kolmannen päivän tapahtumia vo seurata Elisa Viihde Viaplayn ja V Sport Golfin kautta suomeksi selostettuna klo 20.00-04.30 (Antti Vaalas & Karri Kakko)
Ruutu-palvelun lähetysajat ovat samat, mutta selostuskieli on englanti.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa