Hyppää sisältöön

Matilda Castrén sai pelinsä uomiin – kymmenen lyönnin tulosparannus Koreassa

Matilda Castrén pääsi perjantaina normiluvuilleen

Matilda Castrén (80-70,+6) nousi avauspäivän jumbosijalta 81:ksi BMW Ladies Championshipissa.

Korealaispelaajat dominoivat odotetusti LPGA:n kisaa LPGA International Busan -kentällä. Maailmanlistan ykkkönen Jin Young Ko (71-64,-9) nousi perjantain parhaalla tuloksella kahden lyönnin päähän kärkiparista.
14:n ensimmäisen joukossa on yhdeksän korealaista sekä Thaimaan Moriya Jutanugarn, korealaiset sukujuuret omaava Australian Minjee Lee ja kolme USA:n pelaajaa, joiden sukunimet ovat Kim, Lee ja Kang.

Matilda Castrénin haaveet menestyksestä hupenivat torstaina ennen kierroksen puoliväliä bogiin ja triplaan. Sisääntulossa hän toisti saman yhdistelmän ja sai ilman birdejä tuloksekseeen 80,+8.
Perustilastojen mukaan ongelmat liittyivät pitkälti lähestymisiin ja toimintaan viheriöllä sekä sen ympäristössä.
Väyläosumia hän sai avauspäivänä kiitettävästi (12/14), viheriöosumia tähän nähden heikosti (10/18) ja tästä huolimatta putteja peräti 32.

Perjantai oli jo toista maata, birdejä kertyi neljä, bogeja kaksi. Katastrofit jäivät poist. Kierrostulos 70,-2 oli 84:n pelaajan joukossa 25:ksi paras. 
Avauspäivän kyykky oli kuitenkin niin syvä, että kymmenen lyönnin parannuksella Castrén nousi vain kolme sijaa 81:ksi.

Töitä on kuitenkin luvassa myös viikonloppuna, kisassa ei ole cutia normaalia pienemmäksei rajatun osallistujamäärän johdosta.

Castrénin kausi huipentuu Tour Championshipiin

Castrén on Solheim Cupissa saavuttamansa menestyksen jälkeen saanut nimensä perään sijoitukset 27:s, 42:s ja MC. Viikonlopun mahdolliset hyvät pelit tuovat itseluottamusta, mutta eivät sijoitusta ensimmäiseen neljännekseen.

Korean kisan jälkeen LPGA:n ja Castrénin  ohjelmassa on vielä marraskuussa kaksi Floridassa pelattavaa kisaa.
Näistä jälkimmäinen on 5 miljoonan dollarin kokonaispotin tarjoava Tour Championship Naplesissa 18.-21.11, johon suomalaistähti pääsee ensimmäistä kertaa.

Elisa Viihde Viaplay ja V Sport Golf näyttävät viikonlopun molempina päivinä kilpailusta 4,5 tunnin suoran lähetyksen klo 06.00-10.30

Tulospalvelu

Etsi luettavaa