Hyppää sisältöön

Matilda Castrén ratkaisi Solheim Cupin voiton Euroopalle

Matilda Castrén voitti Lizette Salasin ja ratkaisi voiton Euroopalle.

Näyttää vahvasti siltä, että Matilda Castrén pääsee juhlistamaan uransa ensimmäisessä Solheim Cupissa Euroopan voittoa.

Euroopan Leona Maguire pyyhki lattiaa Jennifer Kupcholla ja Eurooppa on lähellä voittoa Yhdysvaltoja vastaan Solheim Cupissa.

Saldolla 4,5 viisi otteluaan pelannut Solheim Cup -debytantti oli ylivoimainen, sillä peli Kupchoa vastaan päättyi lukemin 5/4.

Eikä kestänyt kauaa, kun altavastaajana otteluun lähtenyt Ruotsin Madelene Sagström juhli 3/2-voittoa Ally Ewingistä.

Ja pian olikin Ranskan Celine Boutierin tuuletusten aika, kun Yhdysvaltain Mina Harigae taipui lukemin 5/4.

Ensimmäisenä liikkeelle lähteneet Anna Nordqvist ja Yhdysvaltain Lexi Thompson saivat ottelunsa päätöksen neljäntenä. He eivät löytäneet ratkaisua 18. reiän aikana, joten piste jaettiin. Ottelu oli erittäin tasokas ja viihdyttävä, jossa molemmat pelaajat olivat lähellä upottaa 18. reiällä birdie-putin kaukaa.

Ensimmäisen otteluvoiton Yhdysvalloille toi Nelly Korda, joka peittosi Georgia Hallin 1/0. Pisteet menivät puolestaan jakoon Austin Ernstin ja Nanna Koerstz Madsenin välisessä ottelussa.

Yhdysvaltain Megan Khang puolestaan päihitti Saksan Sophia Popovin 3/2

Tilanne on nyt Euroopalle 13–10. Puolustavana mestarina Eurooppa tarvitsee enää pisteen pitääkseen pokaalin vanhalla mantereella.

Tuon pisteen Euroopalle voi tuoda Matilda Castrén, joka johtaa otteluun reiällä ennen päätösväylää. Seuraamme Matildan ja Lizette Salasin ottelun loppuun lyönti lyönniltä.

Castrén avaa vasemmalle, ilmeisesti väärälle väylälle. Salasin avaus osuu keskelle väylää.

Lähestyminen päätyy vasemmalle lyhyeksi bunkkeriin, valitettava virhe päätösreiällä. Etu on nyt Salasilla, joka lyö pallon viheriölle. Käytännössä kaksi puttia on varmaa.

Matildan pallo on melko vaikeassa paikassa bunkkerissa, josta hän nostaa pallon upeasti muutamaan metriin. Loistava lyönti vaikeasta paikasta.

Lizette Salasilla on nyt mahdollisuus putata tasapeli. Birdie ei uppoa, mutta pallo menee niin lähellä, että Matilda antaa hänelle parin.

Matildalla on nyt ottelun ja koko Solheim Cupin voittoputti! Etäisyyttä on noin nelisen metriä.

Matilda upottaa putin ja ratkaisee Euroopalle Solheim Cupin!

”On vaikea laittaa ajatuksia sanoiksi. Tärisen yhä. Katsoin tulostaulua ja tiesin sen olevan tärkeä putti. En ole varma, oliko se voittoputti”, Castrén sanoi televisiohaastattelussa.

”Kokemus on ollut uskomaton ja unelmien täyttymys. Oli hauskaa ja opettavaista pelata Anna Nordqvistin kanssa”, Castrén summasi.

”Tämä oli kaikkea, mitä uskalsin odottaa”, hän kuvaili Solheim Cup -kokemustaan.

Takaporttina Euroopalla on Tanskan Emile Kristine Pedersen, joka johtaa Yhdysvaltain Danielle Kangia kolmella reiällä 14 reiän jälkeen. Käytännössä tästä ottelusta riittää tasapeli, sillä Castrén on jo valmistanut puolikkaan pisteen Euroopalle.

Kolmessa muussa pelissä Yhdysvallat on johdossa.

Solheim Cupin tulospalvelu

Etsi luettavaa