Hyppää sisältöön

Matilda Castrén putosi kymmenen sijaa LPGA-kiertueella

Matilda Castrénilla on edessään vielä kaksi kilpailua tämän kalenterivuoden aikana

Matilda Castrén jatkaa taistelua paikasta LPGA-kiertueen rankingin 60 parhaan joukossa, vaikka lauantain ”moving daynä” 25-vuotias joutui hieman antamaan periksi sijoituksestaan Drive On Championship -kisassa.

Matilda Castrén lähtee sunnuntaina jaetulta 18:nnelta sijalta LPGA-kiertueen Drive On Championshipin päätöskierrokselle. Castrén kiersi Great Watersin kentän lauantaina tulokseen yksi yli pudoten tulosluettelossa kymmenen sijaa alaspäin. Hänen yhteistuloksensa on -5 (69-69-73).

Matilda teki eilisellä kierroksella vain kaksi birdieä, kun kahdella ensimmäisellä kierroksella niitä syntyi kolme enemmän kierrosta kohti. Griiniosumia tuli lauantaina 11 ja väyläosumia seitsemän. Putterikaan ei ollut kuumana, sillä putteja kertyi yhteensä 30.

Kärkikymmenikköön Matildalla on matkaa kaksi lyöntiä ja kärkeen kahdeksan. Kilpailua johtaa Yhdysvaltain Ally McDonald, joka on tuloksessa -13 (66-68-69).

Toista sijaa pitää hallussaan kiertueen tulokas Bianca Pagdanganan Filippiineiltä. Kiertueen pitkälyöntisin pelaaja on vain lyönnin McDonaldia perässä tuloksella -12. Kolmantena on LPGA-rankingin kärkinimi Danielle Kang, joka on jäänyt kaksi lyöntiä kärjestä.

Pagdangananin draivien keskimitta kilpailussa on ollut peräti 301 jaardia eli noin 270 metriä. Koko kauden keskiarvo 22-vuotiaalla on 286 jaardia.

Matilda on ennen päätöskierrosta kisan neljänneksi paras eurooppalainen. Hänen edellään ovat Espanjan Carlota Ciganda, Englannin Mel Reid ja Ruotsin Pernilla Lindberg.

Neljä kilpailua jäljellä

LPGA-kiertuetta on jäljellä tämän kisan jälkeen neljä kilpailua, joista yksi on Women’s US Open. Siihen Matildalla ei ole vielä pelioikeutta, mutta hän pyrkii hankkimaan sen Symetra Tourin kautta. Siihen edellytettäisiin nousua kahdessa viimeisessä kilpailussa rankingin viiden parhaan joukkoon. Nyt hän on rankingin 15:s. 

Kauden päättävään CME Group Tour Championshipiin pääsee mukaan rankingin 60 parasta pelaajaa. Nyt Matildan ranking-sijoitus on 74:s, joten hän ei aivan mahdu vielä kiertueen finaaliin mukaan. Nykyinen sijoitus riittäisi siihen, että Matilda pysyisi rankingissa samoissa asemissa kuin nyt. Tämänkin vuoksi Matildalle olisi tärkeää onnistua kisan viimeisellä kierroksella.

Matilda starttaa tänään kierrokselleen klo 9.33 paikallista aikaa. Kello on tuolloin Suomessa 15.33. Kilpailun televisiointi alkaa klo 19.

Tulospalvelu

LPGA Tour on katsottavissa suorana Viaplayltä ja V Sport Golf -kanavalta

Etsi luettavaa