Hyppää sisältöön

Matilda Castrén PGA:n kunniajäseneksi – Mikko Ilonen valittiin hallitukseen

Matilda Castrénia kukitettiin PGA:n gaalassa kahteen kertaan.

Castrén on Suomen PGA:n kautta aikojen seitsemäs kunniajäsen, jolle nimitys tuli täydellisenä yllätyksenä

Suomalaista golfhistoriaa viime kaudella useaan kertaan tehnyt Matilda Castren on valittu ammattilaisgolfjärjestö Suomen PGA:n kunniajäseneksi.

Castren, 26, on järjestyksessään seitsemäs henkilö, joka valitaan Suomen PGA:n kunniajäseneksi. Valinnasta päätti PGA:n hallitus torstaisessa kokouksessaan. Virallisesti asia julkaistiin torstai-iltana Helsingissä järjestetyssä PGA Awards -tapahtumassa.

Castren oli kunnianosoituksesta todella otettu.

”Oli iso yllätys saada tämä tunnustus. Olen todella ylpeä tästä jäsenyydestä, erityisesti kun katsoo Suomen PGA:n kunniajäsenten arvokasta listaa.” 

Talissa HGK:n valmentajana vuosikymmeniä valmentanut, jo edesmennyt Sigurd Nyström oli ensimmäinen valittu. Saman kunnian on saanut saman seuran pitkälti yli 40 vuotta valmentanut moninkertainen SM-kultamitalisti Jusa Hämäläinen.
Kunniajäsenyys on myönnetty myös kotimaisen huippugolfin eteen Challenge Tourin kisojen järjestämisen kautta valtavan työn tehneille Göran Stubbille sekä Pauli Pesoselle.

Imatralla syntynyt, Ruotsissa golfin aloittanut viisinkertainen ET:n voittaja sekä Ryder Cupissa 1999 pelannut Jarmo Sandelin oli ensimmäinen kunniajäsenyyden pelisaavutuksistaan saanut golfari.
Ammattilaisuransa alkuvaiheilla Sandelin edusti lyhen aikaa Espoon Golfseuraa ja voitti kertaalleen myös Suomen PGA:n mestaruuden.

Mikko Ilonen sai kutsun kunniajäseneksi peliuransa päätyttyä 2019.  Castrénista tuli täten kaikkien aikojen nuorin kunniajäsen ja ensimmäinen pelaaja, joka sai kunnian aktiiviuransa aikana. Vieläpä virallisesti ensimmäisellä kaudellaan LPGA:lla, vaikka hän pelasi pääkiertueella myös 2020.

Suomen PGA:n puheenjohtaja Tero Kumpulainen kuvailee Castrenin kautta uskomattomaksi, jossa onnistumiset seurasivat toisiaan.

”Matildan saavutukset eivät jätä mitään kyselyiden varaan, vaan valinta PGA:n kunniajäseneksi on itsestäänselvyys. On upeaa, että Suomeen saadaan tällaisia saavutuksia. Kuinka nopeasti tämä kaikki tapahtui, voitot yhden kauden aikana LPGA:lla ja LET:lla ja Solheim Cup -edustus, on todella huikeaa”, Kumpulainen sanoo.

 Torstain vuosikokeuksessa Mikko Ilonen valittiin Suomen PGA:n hallitukseen.

”Se on iso ja hieno asia, että Mikko antaa oman osaamisensa suomalaisen golfin käyttöön”, Kumpulainen korostaa

Lähde: Suomen PGA:n tiedote

Etsi luettavaa