Hyppää sisältöön

Matilda Castrén pelaa avauskierroksen tuoreen AON-miljonäärin kanssa – avauspäivän tv-aika muuttunut

Matilda Castrén starttaa huomenna tärkeään kilpailuun Floridassa.

Matilda Castrénin toinen torstain pelikavereista LPGA:n finaalissa voitti juuri miljoonan dollarin bonuksen kiertueen erikoisessa sivukilpailussa.

Matilda Castrén starttaa huomenna käynnistyvään LPGA-kiertueen finaaliin klo 14.39 Suomen aikaa. Peliseuranaan suomalaistähdellä ovat Australian Hannah Green ja Yhdysvaltain Jennifer Kupcho.

Green on siinä mielessä ajankohtainen nimi, että hän voitti juuri pitkin kautta käynnissä olleen AON Risk Reward Challenge -kisan. Sen jujuna on, että jokaisessa turnauksessa on yksi reikä, jonka tulos lasketaan mukaan haasteeseen.

Reiät parhaiten keskimäärin selvittänyt pelaaja voittaa kisan, jossa palkintona on huimat 1 000 000 dollaria.

Erikoiskilpailuksi summa on suuri, sillä ennen finaalia kiertueen rahalistalla 28:ntena oleva Green on toistaiseksi tienannut palkintorahaa tähän mennessä tällä kaudella vain noin puolet tästä.

Kilpailuissa palkitaan siis rohkeat otteet tietyillä väylillä. Green onkin onnistunut erityisesti etenkin eaglejen teossa, joita hän on tehnyt tällä kaudella kiertueella toiseksi eniten (11). Birdie-tilastossakin hän on menestynyt mukavasti: hän on niissä 38:ntena.

”Yritän olla aggressiivinen, kun olen golfkentällä. Tunnen, että siellä voin näyttää tämän puolen itsestäni”, Green kertoo LPGA-kiertueen sivuilla.

Kyseisessä kisassa on tietysti kyse myös tuurista. Esimerkiksi kiertueen birdie-tilaston ykkönen Jeongeun Lee6 sijoittui AON-haasteessa vasta sijalle 24 – korealainen on onnistinut tekemään birdiejä väärillä rei’illä.

Castrén, joka on ennen päätöskisaa pykälän Greeniä edellä kiertueen kokonaistilastossa 27:ntena, sijoittui AON Risk Reward Challengessa vasta sijalle 111.

Sitten lyhyesti itse kisaan, jossa torstain lähtöjä on aikaistettu alkuperäisestä suunnitelmasta ennustetun kurjan sään vuoksi, joten myös televisiointiajat ovat muuttuneet. Pelaajat lähetetään nyt kierrokselle kahdelta tiiltä aikaisin aamulla. Elisa Viihde Viaplay ja V Sport Golf näyttävät kisan jo klo 18.30 alkaen. Avauspäivän lähetys päättyy klo 22.

LPGA:n rankingin kolmen kärki on Lydia Ko, Nelly Korda ja Jin Young Ko. He lähtevät matkaan ykkösen tiiltä viimeisessä ryhmässä eli klo 16.15 Suomen aikaa.

Torstai

LPGA-kiertue, 18.30–22

Perjantai

LPGA-kiertue, 21–00.30

Lauantai

LPGA-kiertue, 21–00.30

Sunnuntai

LPGA-kiertue, 20–23.30

Etsi luettavaa