Hyppää sisältöön

Matilda Castrén nousi jälleen kohisten maailmanlistalla ja teki suomalaista golfhistoriaa

Matilda Castrenille finaalikierrokselle pääsy oli jo kolmas perätttäinen

Matilda Castrén on tuoreella maailmanlistalla kahdeksanneksi paras eurooppalainen pelaaja. Sanna Nuutinen nousi Solheim Cup -rankingissa toiseksi ja sai jalkansa kisakoneen oven väliin.

Matilda Castrénin uusi sijoitus maailmanlistalla on 59:s, mikä on myös paras suomalaissijoitus koskaan rankingissa. Aiemmin paras suomalaisnoteeraus oli Minea Blomqvist-Kakon 62. sija.

Castrén on noussut lyhyessä ajassa Suomen kaikkien aikojen menestyksekkäimmäksi naisgolfariksi voittamalla kolmen viikon sisään yhden kilpailun ja sijoittumalla kertaalleen toiseksi.

Vuoden sisällä Castrén on sijoittunut myös kaksi kertaa major-kilpailussa 30 parhaan joukkoon, parhaana major-sijoituksenaan viime lokakuussa otettu jaettu 22. sija Women’s PGA Championshipissä.

Suomen kaikkien aikojen paras major-sijoitus naisissa on edelleen kaksinkertaisen LET-voittajan Blomqvist-Kakon nimissä: hän sijoittui jaetulle 8. sijalle vuoden 2004 British Openissa. Miehissä Mikko Ilonen oli jaettu seitsemäs vuoden 2014 PGA Championshipissä. 

Huikeista peliesityksistään huolimatta Castrén ei ole pääsemässä mukaan syyskuussa pelattavaan Solheim Cupiin, koska joukkueen valintaa koskettavien sääntöjen mukaan reikäpeliotteluun voidaan valita ainoastaan sellaisia pelaajia, jotka ovat Ladies European Tourin jäseniä.

Yhdysvalloissa golfuraansa luovalta Castrénilta jäsenyys puuttuu.

Päästäkseen mukaan Solheim Cupiin Castrénin pitäisi voittaa LET:n kilpailu Solheim Cup -joukkueen valintaan mennessä. Se toisi hänelle jäsenyyden kiertueelle. Hän on esimerkiksi mukana  heinäkuun puolivälissä Aura Golfissa pelattavassa Gant Openissa. Sen lisäksi LPGA:lla ja LET:llä pelataan yhteiskilpailuja, kuten Women’s British Open ja Evian Championship, ennen kuin Euroopan joukkue lyödään elokuun loppupuolella lukkoon.

Euroopan joukkueeseen valitaan kaksi pelaajaa LET:n erillisen Solheim Cupin rankingin perusteella ja lisäksi maailmanlistalta neljä parasta pelaajaa. Lisäksi kapteeni Catriona Matthew’lla on kuusi villiä korttia käytettävään.

Eurooppalaisista golfareista maailmanlistalla Castrénia korkeimmalla on tuoreessa rankingissa ainoastaan seitsemän eurooppalaista pelaaja. He ovat:

  • Sophia Popov, Saksa (23.)
  • Carlota Ciganda, Espanja (32.)
  • Melissa Reid, Englanti (36.)
  • Charley Hull, Englanti (44.)
  • Anna Nordqvist, Ruotsi (51.)
  • Georgia Hall, Englanti (53.)
  • Celine Boutier, Ranska (54.)

Myös Sanna Nuutinen saavutti maailmanlistalla kaikkien aikojen parhaan sijoituksensa. Hän on nyt sijalla 214. Ladies European Tourin Solheim Cup -rankingissa hän nousi toiseksi. Mikäli kovassa nosteessa oleva Nuutinen onnistuu pitämään sijoituksensa, hän edustaa Eurooppaa syksyllä Ohiossa pelattavassa Euroopan ja Yhdysvaltain välisessä reikäpeliottelussa.

Maailmalista | LET:n Solheim Cup -ranking

Etsi luettavaa