Hyppää sisältöön

Matilda Castrén loisti kentällä ja TV-lähetyksessä Teksasin helteessä: ”Lämpö tuntui kauhealta”

Matilda Castrén oli  torstain kierrostaan jo kymmenen reiän jälkeen viisi alle parin

Castrén (66,-5) jakaa kuudetta sijaa LPGA:n Dallasin kilpailussa. Pelikaverit Anna Nordqvist ja Carlota Ciganda jäivät täysin suomalaistulokkaan varjoon.

Teksasissa, Dallasin pohjoipuolella The Old American Golf Clubilla oli torstaina todella kuuma etenkin iltapäivällä.
”34 astetta, tuntui 38 astetta. Hirmu kuuma, tuntui ihan kauhealta kentällä”, raportoi iltapäivän ryhmissaätähdeksi noussut Matilda Castrén tuoreeltaan pelinsä jälkeen.

Tulokkaaksi LPGA:lla laskettava suomalainen oli tuloksellisesti parhaimmilllaan kymmenellä ensimmäisellä reiällä, jotka hän pelasi viisi alle parin. 
Viaplayn lähetys käynnistyi tässä vaiheessa ja Castrénin lyöntejä näytettiin koosteina, sekä loppukierroksen ajan käytännössä lyönti lyönniltä. 
Kierroksen jälkeen hän pääsi vielä haastattelussa kertomaan päivästään, sekä ennakko-odotuksistaan tuleviin olympialaisiin nähden.

”Helteen kanssa oli vain kestettävä. Lyönti lyönniltä oli puskettava eteenpäin. Olympilaisissa Suomen edustaminen on minulle hyvin merkittävä tapahtuma. Se on ollut haaveeni siitä asti, kun golf otettiin mukaan kisojen ohjelmaan.”

Kierroksen näyttävin suoritus tuli kympillä, jossa lyhyellä raudalla ilmoille laskettu lyönti päätyi 10 sentin päähän reiästä

Tämän jälkeen haasteet ja jossittelut kulminoituivat puttiin. Kolmella seuraavalla viheriöllä hän missasi kaksi alle 2,5 metristä puttia sekä nelimetrisen 13:lla.
Kentän helpoimmalla (17.) karheikkoon mennyt avaus esti (par-5) lyömästä toista viheriölle. Hyvän wedgen jälkeen birdieputti livahti ohi neljän metrin matkalle.

Viimeiselle sisuuntunut suomalainen löi upean driven ja näyttävän lähestymisen alle kahteen metriin. Päivän kuudes birdie nosti hänet jaetulle kuudennlle sijalle.
Edellä on Jin Young Kon (-8) johdolla neljä korealaista sekä USA:n Emma Talley.

Maailmanlistalla toiseksi paras eurooppalainen (32.), Espanjan Carlota Ciganda (+1) ja Ruotsin kaksinkertainen major-voittaja Anna Nordqvist  (par) kalpenivat esitystensä kanssa täysin  Castrénin varjoon.

What a day

Jin Young Ko has the early clubhouse lead after shooting a lights out 63 (-8) pic.twitter.com/2zKAY5j1Nd

”Perjantaina pääsen onneksi pelaamaan aamusta, jolloin ei ole niin kuuma”, Castrén iloitsi.

Open Championshipin voittajan, Justin Leonardin suunnittelema, vuonna 2010 valmistunut kenttä on vaatimattoman näköisessä kunnossa ennätyksellisen vaikean talven jälkeen.
Pelaajilla on pallon paikan parannusoikeus käytössään.

Neljän kisan putki tuo Castrénin myös Aura Golfin LET-kisaan

Meneillään oleva kisa käynnistää Matilda Castrénille neljän kisan putken. Matka jatkuuu seuraavalla viikolla Ohioon, sieltä Tururn Ruissaloon, jossa hän pelaa (15.-17.) uransa ensimmäisen LET:n kisan. 
Castrén ja Sanna Nuutinen ovat mukana myös Ranskan Evian Championshipissa,  josssa suomalaisista ovat aiemmin pelanneet vain Riikka Hakkarainen ja Minea Blomqvist-Kakko.

Perjantaina Castrén, Nordqvist ja Ciganda lähtevät kierrokselleen jo 8.15. (16.15 Suomen aikaa).
Elisa Viihde Viaplayn ja V Sport Golfin lähetyksessä  00.00-03.30 heidän suorituksiaan nähdään mahdollisesti koosteina.
Lauantaina ja sunnuntaina  lähetyksissä (00.00-03.30) seurataan kärkiryhmiä, joten Matilda Castrén saattaa ratkaisevilla kierroksilla taas isossa roolissa myös TV-lähetyksissä.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa