Hyppää sisältöön

Matilda Castrén loistaa US Openissa – hurjat tilastot ja melkein hole-in-one

Matilda Castrén on jättänyt maailmantähdet lähestymisillään kauas taakseen

Matilda Castrén (74-71,+3) on osunut US Openissa toiseksi tarkimmin viheriöhin ja on tuloslistalla eurooppalaisista neljäs.

Ensimmäistä US Openiaan pelaava Matilda Castrén pelasi toisen kierroksensa The Olympic Clubilla perjantaina jo aamun toisessa ryhmässä, jossa peliseurana oli avauspäivän jälkeen johtanut juniori Meghan Ganne.

Suomalainen aloitti pelinsä kentän reiältä yhdeksän, teki birdien toisella (kentän 10.) ja tämän jälkeen kahdeksan paria. Torstain tapaan myös toisella kierroksella Castrén takelteli kentän ensimmäisillä viidellä väylällä kolme bogin edestä, ja putosi lähelle ennakoitua cut-rajaa.

Hän käänsi kuitenkin kolmen viimeisen reiän kahdella birdiellään tilanteen itselleen edulliseksi ja nousi lopulta 26 sijaa 28:ksi pelien päättyessä San Franciscossa aamulla Suomen aikaa.

”Päällimmäisenä mielessä on melkein holari viimeiseltä reiältä (144 m). Tap-in  putti ja birdie korttiin.”

”Päivä oli kuitenkin hivenen stressaava, liput olivat hankalissa paikoissa. Keskittymiseni oli kuitenkin kohdillaan ja tuo lopetus, kaksi birkkua kolmelle viimeiselle maistui”, Castrén summasi esitystään.

Tulos 71, joka on sama kuin kentän par oli yli neljä lyöntiä kaikkien pelaajien päivän keskiarvoa (75,23) parempi.

Kisaa johtavaan Filippiinien Yuka Sasoon (-6) on matkaa yhdeksän lyöntiä, yhdeksättä sijaa jakaviin pelaajiin neljä.  Castrénin kahden ensimmäisen päivän pelikaveri Meghan Ganne (67-71,-4) on tuloslistalla kolmantena.

Huomionarvoista on sekin, että Castrén on eurooppalaisista neljäntenä edellään vain Englannin Mel Reid, sekä Ruotsin amatööri Maja Stark ja Madelene Sagström.

Castrén jätti maailmantähdet taakseen lähestymisten tarkkuudessa

Castrenin tilastot ovat upeaa luettavaa yhtä osasta lukuunottamatta:

  • Avausten keskimitoissa hän on 30:s (226 metriä)
  • Avausten väyläosumissa 17:s (21/28, 75%)
  • Viheriöosumissa toisena  ( 14+15= 29/36, 80,56%)
  • Puttien lukumäärä 150:s (34+33 puttia, keskiarvo 33,5) 

Ero kärkeen on muodostunut puttien määrässä, josta ei toki ihan suoraan pysty lukemaan miltä matkoilta Castrén on missaillut. Hämmästyttävää kyllä, US Openissa Strokes Gained -tilastoa ei ole saatavilla, kuten ei myöskään kiertueen tavallisisissa kisoissa.

Lauantain kolmannelle kierrokselleen Matilda Castren saa parikseen kello 22.12 USA:n Austin Ernstin.

Elisa Viihde Viaplay ja V Sport Golf näyttävät kolmannen päivän tapahtumant suorana klo 21.00-05.30

Tulospalvelu

Etsi luettavaa