Hyppää sisältöön

Matilda Castrén kymmenentenä LPGA:n Ohion kisassa – saa pelikaverikseen kaksinkertaisen major-voittajan

Matilda Castrénin pelasi hienon alun jälkeen kymmenen viimeistä yhden yli parin pudoten kymmenenneksi.

Matilda Castrenia (66-69,-7) kirittää lauantaina entinen maailmanlistan ykkönen Ariya Jutanugarn.

Matilda Castren aloitti perjantaina  Highland Meadows Golf Clubilla aamukierroksensa mainiosti nousten kahdeksan ensimmäisen reiän kolmella birdiellään tuloslistan kakkoseksi.
Valitettavasti birdiet toisen kierroksen osalta jäivät tähän, 17:n (kentän 8.) bogey par-viitosella toi korttiin kisan toistaiseksi ainoan bogeyn.

Iltapäivän aikana suomalaisen sijoitus putosi kymmenenneksi. Parhaaksi eurooppalaiseksi nousi edellisviikolla sunnuntaina Castrenin kanssa kärkikolmikossa pelannut Esther Henseleit (-8), jonka tulos 64,-7 oli päivän paras.

Torstain jälkeen johtanut  Japanin Nasa Hataoka (61-69,-12) piti paikkansa ykkösenä.

Matilda Castrénin osalta merkityksellisisä ovat luonnollisesti maailmanlistan pisteet verrattuna muihin eurooppalaisiin. Ohiossa on jaossa peräti kaksi miljoonaa dollaria. Kun mukana on varsin hyvä määrä kiertueen tähtiä, myös jaettavien pisteiden määrän pitäisi olla hyvä.

Lauantaina Castrén saa kello 17.21. Suomen aikaa ryhmäänsä US Openin ja British Openin voittaneen Ariya Jutanugarnin sekä toisen thaimaalaisen, Jasmine Suwannapuran.
 

Pisteiden jakautumisen osalta vertailun vuoksi:

  • Edellisvuoden voittaja sai meneillään olevasssa Marathon LPGA Classicissa 31 maailmanlistan pistettä.
  • Hopealle jääneen pistemäärä oli 18,6, kolmannen 12.4.
  • Sijoja 5-8 jakaneet saivat kukin 6,04 pistettä   

Tämän kauden tarkasta pistemäärästä ei ole vielä varmuutta. Molemmissa Castrénin menestyskisoissa ne poikkesivat yllättävän paljon alaspäin aiemmista kausista

Turun kilpailun voittaja saa viidesosan Ohion kisan pistemäärästä

  • Seuraavalla viikolla Turun Ruissalossa pelattavan Gant Ladies Openin voittaja saa kuusi pistettä, kakkonen 3,6 ja kolmas 2.4
  • Englannissa meneillään olevassa LET:n kisassa voittajan pistemäärä on suurella todennäköisyydellä 14. Kakkosen 8.4 ja ja kolmannen 5,6.

Matilda Castrenille sijoittuminen kymmenen joukkoonkin Ohiossa olisi loistava suoritus.

 Solheim Cupiin Euroopan joukkueen osalta edellytyksenä oleva jäsenyys LET:lle irtoaa (ilman mahdollista kabinettipäätöstä) vain LET:N kisan voitolla.
Ruissalossa tämän ykköstilan saavuttaminen on Castrénille  huomattavan paljon helpompaa kuin Euroopan kahdessa jäljellä olevassa majorissa, tai Skotlannissa olympialaisten jälkeen pelattavassa LET:n ja LPGA:n yhteiskisassa.

Elisa Viihde Viaplay ja V Sport Golf näyttävät kilpailun kaikki neljä päivää suorina. Lauantaina lähetysaika on aiempia viikkoja huomattavasti inhimillisempi 20.00-23.30

Tulospalvelu

Etsi luettavaa