Hyppää sisältöön

Matilda Castrén: ”Kenttä on ilman tuultakin haastava”

Matilda Castrenille finaalikierrokselle pääsy oli jo kolmas perätttäinen

Matilda Castrénin teemana on ollut välttää isot virheet, koska niillä pötkii majoreissa yleensä pitkälle. Viikonloppun kierroksille hän pääsee lähtemään Sanna Nuutisen kanssa neljän lyönnin päässä kärjestä.

Matilda Castrén lähtee erinomaisista asemista kahdelle viimeiselle kierrokselle Carnoustiessa käynnissä olevassa Women’s British Openissa. Maailmanlistalla 50:ntenä oleva suomalainen on kahden kierroksen jälkeen yhteistuloksessa -3 (73-68) onnistuttaan tänään erinomaisesti vaikealla kentällä.

GoGolfille hän iloitsi sitä, että muutama pidempi putti löysi tiensä reikään ja että peli kulki tasaisesti. Tässä on auttanut se, että olosuhteet ovat olleet otolliset.

”Kenttä on vaikea, mutta se on pelannut tosi kohtuullisena, kun on ollut tyyntä. Pientä tihkusadetta on ollut jonkin verran.  Mutta jo ilman tuultakin se on haastava, hieno kenttä”, Castrén kertoi GoGolfille.

Carnoustien kenttä tosiaan tunnetaan yhtenä maailman vaikeimmista, ja erityisesti sen viimeiset kolme reikää ottavat yleensä luulot pois pelaajista. 16. reikä on pitkä par 3 ja kaksi viimeistä pitkiä par 4:siä, joilla luikerteleva Barry Burn -vesieste tuo omat haasteensa.

”Niistä (kolme viimeistä reikää) ottaa parit mielellään aina”, Castrén myönsi.

Kahtena ensimmäisenä päivänä Matilda kertoi päässeensä lähestymään 18. reikää rautanelosella, mutta 16. reiän avaukseen ja 17. reiän lähestymiseen hän on joutunut kaivamaan joko 19- tai 21-asteista hybridiä.

”Tosi haastavat lopetusväylät, joilla pitää olla tosi tarkkana, niin kuin pitää olla täällä jokaisella väylällä”, Castrén kertoi.

Teemana Castrénilla on ollut karttaa tuplien ja sitä suurempien tulosten tekeminen –  ja siinä hän on myös onnistunut. 36 reikään hän on tehnyt viisi bogia, 7 birdieä ja 24 paria.

”Tavoitteena on ollut välttää isommat virheet. Silloin ollaan yleensä vahvoilla näissä majoreissa, ja siinä olen pystynyt pysymään”, Castrén sanoi.

Tällä hetkellä Castrén jakaa Sanna Nuutisen ja kahden muun pelaajan kanssa 17:tä sijaa. Eroa kärkeen on kuitenkin vain neljä lyöntiä, eikä ero kärkeen tule illan kuluessa todennäköisesti muuttumaan.

Suomalaiskaksikko pääsee lähtemään viikonloppuna major-jahtiin siis kerrassaan kutkuttavista asemista.

Sen sijaan kisan kolmas suomalainen Ursula Wikström joutuu pakkaamaan tavaransa kahden kierroksen jälkeen. Hän on pelannut toista kierrosta 13. reikää ja on jo yhteistuloksessa +9, kun cut-rajaksi näyttäisi muodostuvan +1 tai korkeintaan +2.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa