Hyppää sisältöön

Matilda Castrén karsiutuu Women´s PGA Championshipista – kolmen reiän jakso kariutti toiveet viikonlopun peleistä

Madde Castrénin pelit Atlantassa pelatussa majorissa päättyvät kahteen kierrokseen

Matilda Castrénin (75-77,+8) ote jatkopaikasta kauden kolmannessa hiipui toisen kierroksen 12:lla, jossa hän teki triplan ja sen jälkeen kaksi bogia.

Edelliskaudella Women´s PGA Championshipissa 23:n sijan saavuttanut Matilda Castrén kaatui uransa kolmannessa majorissa kolmeen heikkoon jaksoon. Hän aloitti kisan torstaina kolmella perättäisellä bogilla, ja lopetti kierroksensa tuplaan.

Perjantain aamukierroksella, päivän kolmannessa ryhmässä Castrén teki ulosmenossa kaksi bogia ja birdietä. 11:n jälkeen hän oli yhteistuloksessa +3, jolla erittäin suurella todennäköisyydellä pääsee lauantain ja sunnuntain kierroksille.

Par-viitonen 12:s vaati kuitenkin kahdeksan lyöntiä ja pudotti varmasti pelaaajan siipeä maahan. Kahden seuraavan reiän bogit naulitsivat suomalaisen kisasta karsiutuvien joukkoon. Neljään pariin päättynut kieros tuotti tuloksen 77,+5. 
Yhteistulos +8 ei tule riittämään jatkopaikkaan.

LPGA:n perustilastot valottavat kieroksen tapahtumia vain osittain.
Väyläosumien (9/14) määrä on kohtuullinen, samoin viheriöosumat (13/18. Castrén puttasi kierroksellaan 34 kertaa.
Viheriöbunkkeriin jouduttuaan hän otti molemmilla kerroilla vähintään kolme lyöntiä. Samoin kävi torstain ainoassa hiekkaleikissä

Karsiutuminen on kolmessa majorissa uran ensimmäinen. Ennusteen mukaan Castrén putoaa LPGA:n pistelistalla yhdeksän sijaa 34:ksi. Maailmanlistan sijoitus (71.) tulee myös suurella todennäköisyydellä heikkenemään.

Eurooppalaisittain kisa kulkee puolivälin lähestyessä todella vahvasti. Kaksi kierrosta loppuun pelanneista Ranskan Celinne Boutier (-7) johtaa, Ruotsin Madeleine Sagström (-6) on toisena ja Englannin Charley Hull  (-5)kolmantena.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa