Hyppää sisältöön

Matilda Castrén ja Tapio Pulkkanen starttaavat huomenna ainoina suomalaisina – näin voit seurata kilpailuja televisiossa

Tapio Pulkkanen ja Matilda Castrén pyrkivät kohentaamaan asemiaan kiertueidensa rankingissa tällä viikolla.

Matilda Castrénin nousu maailmanlistalla on ollut hurjaa katseltavaa. Vuosi sitten hän oli rankingissa 1 100 heikommalla puolella. Nyt hän on listan paras suomalainen.

Matilda Castrén voitti viime viikolla Symetra Tourin kilpailun 12 alle parin tuloksella. Voitto oli Castrénille uran ensimmäinen.

Vahva kausi saa jatkoa huomenna alkavassa LPGA Drive on Championship -kilpailussa, joka pelataan lähellä kuuluisaa Augustan kenttää, missä Masters järjestetään muutaman viikon kuluttua.

Viime viikon voiton myötä Castrén nousi maailmanlistalla Sanna Nuutisen ohi sijalle 251. Nuutinen on tällä hetkellä sijalla 265.

LPGA Tourin rankingissa Castrén sijalla 74.

Pulkkanen ainoa suomalainen Italiassa

Tapio Pulkkanen aloittaa urakkansa European Tour Italian Openissa. Samassa lähdössä Pulkkasen kanssa ovat Ranskan Adrien Saddier ja portugalilainen Ricardo Santos.

Pulkkanen esitti tämän kauden parasta peliään viime kilpailussa BMW PGA Championshipissä sijoittumalla jaetulle 54. sijalle. Hän kerrytti pankkiin lähes 20 000 euroa.

Kauden finaalikilpailuun Pulkkasen Race to Dubai -ranking tuskin riittää, sillä 30-vuotias suomalainen on sijalla 175. Kilpailuun pääsee mukaan rankingin 60 parasta. Ennen Italian-kilpailua suomalaisista ainoastaan Sami Välimäki on rajan paremmalla puolella. Hän on rankingin 16. ja varmistanut jo paikkansa finaalikisaan.

Muita suomalaisia 60 parhaan ulkopuolella ovat Mikko Korhonen sijalla 99 ja Kalle Samooja, jolla on vain 6 pelaajaa edellä 60 parhaan joukkoon. Samoojalla on mahdollisuus kerätä lisää pisteitä vielä ensi viikolla Kyproksella, jossa pelataan ensimmäistä kertaa European Touria.

LPGA Tourin kilpailun palkintopotissa on 1,3 miljoonaa dollaria eli noin 1,1 miljoonaa euroa. European Tourin Italian Openissa palkintorahaa jaetaan pelaajille miljoona euroa.

Lähtöajat torstaina (Suomen aikaa):

Matilda Castrén klo 20.12 

Lähetys alkaa klo 20 ja on katsottavissa Viaplay-palvelusta ja V Sport Golf -kanavalla. 

Tapio Pulkkanen klo 14.22

Lähetys alkaa klo 13.30 ja on katsottavissa Viaplay-palvelusta ja V Sport Golf -kanavalla.

Etsi luettavaa