Hyppää sisältöön

Matilda Castrén ja Sanna Nuutinen mukana mitalitaistossa: ”Huomenna tarvitaan huippukierros”

Matilda Castrén sai perjantaina ahertaa karheikoissa ja bunkkereissa tavanomaista useammin

Castren (-7) Nuutinen (-6) lukeutuvat lauantain finaalikierroksella mitalikandidaattien joukkoon. USA:n Nelly Korda (-15) on omilla luvuillaan.

Matilda Castrén (68-70-68,-7) ja Sanna Nuutinen (70-68-69,-6) jatkoivat perjantaina tuloksellisesti tasaista peliään. He lähtivät kärkipään osalta tasaisessa kisassa kierrokselleen 11:lta sijalta.
Molemmat selvisivät yhdellä bogeylla,  Castrén (4) teki yhden birdien Nuutista (3) enemmän nousten kilpailussa kymmenenneksi kolmen lyönnin päähän kolmatta sijaa jakavista neljästä pelaajasta.
Nuutisen sijoitus on jaettu 16.
Kahden päivän jälkeen neljällä lyönnillä johtanut Nelly Korda (-15) ei saanut perjantaina lyöntimyllyään etenkään lähestymisten osalta toimimaan. Maailmanlistan kärkinaisen ykköshaastaja ainakin neljännen kierroksen alkuvaiheilla on maailmanlistan 200:s, Intian Aditi Ashok (-12).

23-vuotias Ashok  voitti jo 2016-2017 kolme LET:n kisaa, joista kaksi kotimaassaan. LPGA:lle siirryttyään menestys on väistänyt äiti caddienään Tokiossa elämänsä parasta kilpailua pelaavaa intialaista.

Parhaat sijoitukset LPGA:lla ovat kuudes ja seitsemäs. Ennakkoveikkauksissa Ashokille ei anneta juurikaan mahdollisuuksia Kordan kukistamiseen ja olympiakultaan.

Matilda Castrén eli puttipelillään

Castrenin pelin vahva osio kolmantena päivänä oli putti, jolla hän siivosi pöytää jouduttuaan liian usein avauksiensa jälkeen hankaliin tilanteisiin lähestymisisissä.

”En saanut otetta draiveihin, (7/14) joista liian moni päätyi karheikkoon tai bunkkkereihin. Wedget eivät myöskään olleet toivomallani tasolla. Hampaankoloon jäi niiltä osin”, hän analysoi esitystään YLE:n haastattelussa.

Matilda Castrénin päällimmäinen haaste on saada launtaina avaukset  erittäin hyvällä prosentilla väylille

Matilda Castrénin päällimmäinen haaste on saada launtaina avaukset erittäin hyvällä prosentilla väylille

Lehtikuva, Vesa Moilanen

Avauksissa hän kirjasikin itselleen poikkeukselllisen heikon luvun Strokes Gained -tilastossa (-1,5). Saman haasteen kanssa hän taisteli jo torstaina.
Puttipeli oli kolmannella kierroksella tuki ja turva (+3,2).
Finaalikierroksella pärjääminen ja tavoitteena oleva nouseminen taisteluun mitalista vaatii ehdottomasti erittäin hyvää kenttäpeliä avausten lisäksi lähestymisissä.

”Huomenna tarvitaan huippukierros jotta mitalille olisi asiaa. Pelin kaikkien osasten on loksahdettava kohdalleen”, Castren ennakoi omaa tilannettaan.

Castrénin edellä ovat Kordan ja Ashokin lisäksi kolmen lyönnin päässä erittäin rutinoituneet Lydia Ko, Emily Kristen Pedersen, Mone Inami sekä Hannah Green, joiden ohittamiseen on alitettava lauantain keskimääräinen tulos usealla lyönnillä.

Sanna Nuutiselle jäi nälkää 

Sanna Nuutinen pelasi kahta aiempaa tuloksellisesti vuoristoraataa mennyttä kierrosta tasaisemmin. 
”Voin olla tyytyväinen siitä, että tällä kentällä selvisi yhdellä bogeylla. Birdejä olisi voinut tehdä enemmän, paikkoja oli”, peräti 17 kertaan birdietä putannut Nuutinen totesi.

Puttitilasto hänellä oli perjantaina reilusti plussan puolella, samoin avaukset.

”Kuumuus iski, nyt ei ole mitään ajatuksia päässä. Sikasiistiä on kyllä päästä pelaamaan maailmantähtien kanssa”, hän muistutti myös itseään.

Nuutinen on jo kolmen ensimmäisen kierroksen aikana pystynyt osoittamaan, että taso riittää tähtien kanssa. 
Viimeinen kierros on iso mittari ja näyttöpaikka myös Solheim Cupia varten. Ryhdikäs veto ja pienikin nousu sunnuntaina toisi plussamerkkejä mahdollisessa kilpailussa Solheim Cupin villeihin kortteihin.
Nuutisen kannalta on sääli, että olympialaisista ei saa LET:n sisäiseen karsintaan pisteitä. Hän on ennen viikonloppua kiinni toisessa kahdesta paikasta.

LET.n pisteitä on jaossa Espanjassa meneillään olevassa kisassa, seuraavalla viikollla Skotlannissa, sekä Women´s Openissa, joka on viimeinen karsinnoista.

Sanna Nuutinen osui perjantaina 17 kertaa oikealla lyöntimäärällä viheriöön

Sanna Nuutinen osui perjantaina 17 kertaa oikealla lyöntimäärällä viheriöön

Lehtikuva, Vesa Moilanen

Finaalikierros käynnistyy jo kello 00.30

Nelly Korda jakoi edellisessä kisassaan, Evian Championshipissa sijalukua 19:s Matilda Castrenin kanssa. 
Tätä ennen hän voitti kaksi kilpailua USA:ssa, joista jälkimmäinen oli major, PGA Championship.
Harteille on asetettu maailman ykköspelaajan viittaa, joka tilanteesta ja henkilöstä riippuen joko vahvistaa tekemistä, tai kipsaa painetilanteissa

Korda pääsee viimeiseen päivään kolmen lyönnin johdossa pelaajaan, jonka ei uskota kykenevän häntä haastamaan. Suurin uhka Kordalle onkin omien ajatusten hallitseminen. Viiden lyönnin päässä olevasta kvartetista voi hyvinkin löytyä vielä vastusta, jos Korda jättää porttia avoimeksi. 
Muistaa sopii, että 35 reikää pelattuaan hän oli jo samassa -15 tilanteessa, josta lähtee myös päätöspäivään.

Nelli Korda pelasi toisena päivänä hurmiossa 14 reiän jakson 11 alle. 
Vastaavan suonenvedon voi lauantaina saada joku kilpasiskoista, joten olympiakullan kohtaloa ei vielä ole sinetöity.

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

Henkilön Nelly (@nellykorda) jakama julkaisu

Sääennusteet ovat lupailleet Kasumigaseki Country Clubin alueelle Tokion koillispuolelle viikonlopuksi sateita ja myrskyjä, jotka pahimmillaan voivat peruuttaa neljännen kierroksen pelaamisen.
Tästä johtuen startteja on aikaistettu tunnilla. Ensimmäiset pelaajat lähtevät kentälle paikallista aikaa kello 06.30.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa