Hyppää sisältöön

Matilda Castrén ja Sanna Nuutinen jatkoivat nousua maailmanlistalla

Matilda Castrén nousi tuoreella maailmanlistalla yhden pykälän 50:nneksi.

Vajaan kahden viikon päästä tiedetään, kuinka monta suomalaista pääsee mukaan Euroopan joukkueeseen Solheim Cupiin.

Matilda Castrén on tällä hetkellä maailman 50. paras naispelaaja noustuaan tuoreella maailmanlistalla hän nousi pykälän.

Olympialaisten jaettu 18. sija kartutti Castrénin pistetiliä 2,87 pisteellä. Hänen pistekeskiarvonsa 40 pelaamassaan kisassa on nyt 2,37.

Paras eurooppalainen pelaaja on Saksan Sophia Popov, jonka sijoitus on 27:s. Eurooppalaisista Castrénin edellä ovat myös seuraavat pelaajat:

  • Carlota Ciganda 35.
  • Charley Hull 38.
  • Georgia Hall 43.
  • Melissa Reid 45.

Castrén on nyt siis kuudenneksi paras eurooppalainen maailmanlistalla, kun eljä parasta saa suoraan paikan syyskuussa pelattavassa Solheim Cupissa. Valinnat tehdään vajaan parin viikon kuluttua Women’s Openin jälkeen.

Käytännössä Castrénin pelit ovat olleet kesällä niin vakuuttavia, että hänen paikkansa Euroopan joukkueessa on varma. Maailmankirjat ovat pahasti sekaisin, jos Euroopan kapteeni Catriona Matthew ei myönnä hänelle yhtä kuudesta villistä korteistaan.

Lähellä paikkaa joukkueessa on myös Sanna Nuutinen, jonka maailmanlistan sijoitus on nyt 209:s. Nuutinen on nimittäin edelleen toisena Ladies European Tourin kiintiössä. Kaksi parasta LET-pelaajaa saa paikan joukkueessa.

Jäljellä on vielä kaksi suurta LET-kisaa: LET Scottish Open ja Women’s Open. Kisat pelataan tällä ja ensi viikolla, ja niissä Nuutisen pitäisi puolustaa asemaansa kakkosena päästäkseen joukkueeseen.

Nuutisen pahimmat uhkaajat tällä listalla ovat Englannin Alice Hewson, Tanskan Nanna Kerstz Madsen ja Saksan Olivia Cowan.

LET:n Solheim Cup -ranking

  1. Emily Kristine Pedersen 126,3819
  2. Sanna Nuutinen 81,7527
  3. Alice Hewson 77,1716
  4. Nanna Koerstz Madsen 69, 085
  5. Olivia Cowan 63, 3826

Solheim Cup pelataan syyskuun alussa ohiolaisella Inverness Golf Clubilla Yhdysvalloissa.

Maailmanlistalla 400 parhaan pelaajan joukossa ovat myös Ursula Wikström (303.) ja Tiia Koivisto (395.)

Maailmanlista | LET:n Solheim Cupin pistetilanne

Etsi luettavaa