Hyppää sisältöön

Matilda Castrén ja Anna Nordqvist toivat ensimmäisen pisteen Solheim Cupissa – Eurooppa johtaa 3,5-0,5

Anna Nordqvistin ja Matilda Castrénin yhteistyö toi Euroopalle ensimmäisen pisteen

Solheim Cupin käynnistänyt nelinpeli Danielle Kangia ja Austin Ernstia vastaan päättyi Castrenin ja Nordqvistin voittoon vasta viimeisellä reiällä. Parivaljakko pelaa yhdessä myös iltapäivän nelipallo-ottelussa.

Ensimmäisenä suomalaisena Solheim Cupissa pelaava Matilda Castrén selviytyi loistavasti debyytistään Anna Nordqvistin parina Inverness Clubilla, Toledon kaupungin kupeessa Ohiossa.

Suomalais-ruotsalainen pari otti ohjat käsiinsä  kolmannella, jossa USA:n pari teki ensimmäisen boginsa. Neljännellä Castrén upotti birdieputtinsa 3,5 metrin päästä, vieden Euroopan ykkösparin 2- up tilanteeseen. 
Tuulen suuunta ottelussa kääntyi jo seuravalla. USA:n pari tuli rinnalle kaksi reikää voitettuaan, meni ohikin jo kahdeksannen jälkeen eurooppalaisten tehtyä neljään reiikään kolme bogia.

Ottelu kääntyi takaisin eurojen suuntaan väylillä 13-15, jotka Castren ja Nordqvist voittivat pareilla.
Ratkaisu siirtyi kuitenkin 18:lle eurooppalaisten hävittyä 17:n kierrroksen viidennellä bogillaan.

Päätösreiällä Castrén löi paineen alla virheettömän avauksen spoonilla väylälle, josta Nordqvistin lyhyt rauta lennätti pallon viiden metrin päähän.
Euroopalaisilla oli kaksi puttia voittoon. Castrén  jätti ensimmäisen 80 senttiä lyhyeksi, josta Nordqvist vaivatta varmisti voiton ja pisteen Euroopalle numeroin 1/0.

Kordan sisarukset kohmeessa – Leona Maguire saa Castrénin tavoin isoa roolia

Euroopan joukkue käänsi kierroksen toisella puoliskolla neljästä pelistä kolme voitokseen.

Tilanne 3,5-0,5 Euroopalle ei ole ainutlaatuinen, mutta se pistää USA:n joukkueelle iltapäivän otteluihin kovasti painetta. Toinen vastavaa selkäsauna voisi katkaista USA:n joukkueen henkisen selkärangan.

Yllättävin tulos  oli Leona Maguiren ja Melissa Reidin voitto Kordan sisaruksista, Nellysta ja Jessicasta.
Kordat olivat ensimmäisestä reiästä asti hämmästyttävän epävarmoja otteissaan. Eurooppalaiset voittivat ulosmenossa kaksi reikää, muut tasattiin. Sisääntulossa Kordat ottivat lähes vahingossa 13:n nimiinsä, muut tasattiin. Maailmanlistan ykkösen ja 17:n esityksestä ei onnistumisia ollut juuri löydettävissä.

Ottelu päättyi 1/0 Maguiren ja hyvin vaihtelevasti lyöneen Melissa Reidin voittoon.

Tuloksella on ottelusarjan osalta laajempaakin merkitystä. USA:n pelätyin syömähammas Korda&Korda ei toiminut, toiseen otteluun Jessica sai penkkikomennuksen. 
Uhka siitä, että USA:lla olisi murhaavan kova pari rosterissaan on ohi.
LPGA:n listoilla korkeimmalla oleva eurooppalainen, Leona Maguire pelasi juuri niin vahvasti kuin saattoi odottaakin. Hänelle on Matilda Castrénin tavoin helppo veikata toisen kierroksen peliparien julkaisun jälkeen 4-5 ottelun urakointia.

Solheim Cupia pelataan haastavalla kentällä

Kisakenttä, Inverness Club osoittautui jo ensimmäisessä viidestä pelijaksosta todella haastavaksi. Pitkä se ei ole, mutta väylien ja viheriöiden osalta nopea. Sitkeistä karheikoista lähestymiset tuottivat vaikeuksia koville ja kalteville viheriöille lyötäessä.

Evian Championshpista, olympialaisista ja jopa Women´s Openista poiketen Inverness Club mittaa pelaajien osaamista huomattavasti tiukemmalla tavalla. Par oli nelinpelissä kovaa valuuttaa.

Matilda Castrén on valmis menestymään Solheim Cupissa

Aamupäivän ottelu käynnistyi Castrénin osalta vaatimattomasti. Hän pääsi lyömään lähestymistään 120 metrin päästä lipusta varsin isokoiselle viheriölle. Lyönti jäi kuitenkin oikealle ja lyhyeksi päätyen bunkkeriin. 
Nordqvist nosti kolmeen metriin, josta Castrénin putti meni selvästi ohi. Reikä tasattiin.

Plussamerkintöjä tuli kierroksen aikana runsaasti:

  • Hieno avaus kakkosella, birdieputti kahdeksasta metristä sisään! ( väylä on jostain käsittämättömästä syystä merkitty par-viitoseksi)
  • Neljännellä avaus keskelle väylää, birdieputti 3, 5 metrin matkalta sisään
  • kolmen bogeylla hävityn väylän aikana Castrén löi vaatimattomiakin lähestymisiä ja missasi kahdesti alle kahdesta metristä
  • päivän näyttävin lyönti oli yhdeksännellä karheikosta lipputankoon osunut lähestyminen
  • kirivaiheen aikana Castrén laittoi pitkältä matkalta lähelle ja upotti kymmenennellä ja 15:llaa (3m) isot putit.
  • peli oli päättyä jo 16:lla Castrénin pitkän voittoputin kierähdettyä reiän reunasta ulos

Summauksena voi isoin kirjaimin muistiin merkitä, että Castrénilla on erinomaiset mahdollisuudet pelata erittäin täysipainoinen uran ensimmäinen Solheim Cup.
Jännittämisestä ei ulospäin näkynyt merkkiäkään. Lyömisen taso ja kantti kestävät mainiosti porukassa, joiden kanssa hän on keväästä asti pelannut varsin menestyksekkäästi.
Iloinen uutinen on se, että parivaljakko Castrén-Nordqvist pelaa myös nelipallo-ottelun yhdessä. 
 

Tulospalvelu

Etsi luettavaa