Hyppää sisältöön

Matilda Castrén hakee jatkoa hurjalle menestysputkelle

Matilda Castrénillla on elämänsä kovin viiden kisan menestyssarja allaan ennen Floridan kisaa

Tulos 72,+2 toi Castrénille ennen kolmea viimeistä kierrosta 46:n sijan LPGA Tourin kisassa. Sophia Popov (64,-6) on kahdeksan lyöntiä edellä.

Kuusi kilpailua putkeen ja erittäin menestyksekkäästä pelannut Matilda Castrén palasi torstaina viikon tauon jälkeen kisakentille pääkiertuen kauden neljänneksi viimeisessä kisassa 

Castrénille avautui paikka  Pelican Women’s Championshipiin hänen neljä viikkoa sitten saavuttamansa kahdeksannen sijan johdosta. Iltapäivän tuulisissa keleissä kiertänyt suomalainen teki  kolmen ensimmäisen reiän aikana kaksi bogia. Niitä kertyi kierroksen aikana kaikkiaan viisi, joista kolme viimeistä hän kuittasi  joko heti  bogeyn jälkeen tai ennen sitä birdiellä. 

Kierrostulokseksi tuli 72,+2.  Tuloshaitari Pelican Golf Clubilla on todella leveä, sillä kisaa johtava Saksan ensimmäinen major-voittaja Sophia Popov loisti torstaina tuloksella 64,-6.

Castrén pääsee perjantaina kierrokselleen heti aamusta (Suomessa 15.16). Seuraavaan, Teksasissa pelattavaan kauden viimeiseen tavalliseen kisaan hän voi saavuttaa pelipaikan vain sijoittumalla kymmenen  joukkoon. 

Viiden kilpailun hurja menestysjakso

Ensimmäistä kauttaan pääkiertueella pelaavan suomalaisen viiden viimeisen kisan saldo on ällistyttävän kova ja suomalaiseen golfhistoriaan menevä.

Lokakuun alussa hän sijoittui uransa ensimmäisessä majorissa sijaluvulle 23. Seuraavalla viikolla hän ”vieraili” Symetra Tourilla voittaen ensimmäistä kertaa urallaan tällä tasolla.

Menestyskulku jatkui pääkiertueen LPGA Drive On Championshipin kahdeksannella sijalla, uran ensimmäisellä top 10-sijoituksella. Kahdessa viimeisessä, Symetra Tourilla pelaamassaan kisassa Castrén tavoitteli paikkaa US Openiin. Sijaluvut olivat upeat yhdeksäs ja 11. mutta nämä eivät  riittäneet muita Tourin pelaajia harvemmin kakkoskiertueella pelannutta  Castrénia nostamaan viiden joukkoon.

US Openiin Castrén ei mahdu, mutta hänellä on pistelistan sijoituksensa kautta käytännössä varma paikka kauden joulukuun puolivälin jälkeen päättävään Tour Championshipiin.

Pelican  Women’s Championship, tuloslista

Etsi luettavaa