Hyppää sisältöön

Matilda Castrén on häkeltynyt yleisön määrästä ja kannustuksesta: ”Voitto olisi unelmien täyttymys”

Matilda Castrénilla on edessään valtava mahdollisuus: "Voitto

Suomalaisten valttikortteja Gant Ladies Openissa ovat myös Ursula Wikström, Kiira Riihijärvi sekä Sanna Nuutinen.

Matilda Castrén (71-69,-2) taisteli perjantina itsensä esimerkillisen sinnikkäästi kilpailun kärkipäähän, hämmästyttävästi jopa johtoon kärkipään pelaajien otteen herpaannuttua.
”Yleisö on ollut uskomatonta. En ole aiemmin kokenut mitään vastaavaa. Tiesin tarvitsevani hyvän kierroksen ja sain sen puserrettua viimeisten reikien birdeillä”, Castrén totesi LET:n haastattelussa

Voitto uran ensimmäisessä LET:n kilpailussa Turun Ruissalossa toisi tarvittavan jäsenyyden järjestöön, sekä kovan näytön USA:ssa jo annettujen lisäksi tukemaan valintaa Solheim Cupiiin
”Tulin tähän kisaan  asettamatta itselleni paineita, pelaamaan omaa peliäni. Nyt edessä on paljon mahdollisuuksia, voitto olisi tietysti unelmien täyttymys. Mikäli en voita, se ei kuitenkaan ole maailmanloppu.”

Castren pelaa viimeisessä ryhmässä yhdessä huomattavasti heikommat saavutukseet ja tilastot omaavien Intian Diksha Dagarin (-1) ja Hollannin Pasqualle Coffan (par) kanssa.
Voittotaistelussa on viimeisellä kierroksella vielä hyvinkin 16 Castrénin haastaajaa, jotka ovat hänestä 1-4 lyönnin päässä. 
Kauempaakin takaa voi toki voittaa, mutta tässä tapauksessa se on erittäin epätodennäköistä.

Atthaya Thitikula on erittäin suurella todennäköisyydellä vain läpikulkumatkalla pelateessan LET:n kisoja. Tulevalla kaudella aukeavat LPGA:n portit.

Atthaya Thitikula on erittäin suurella todennäköisyydellä vain läpikulkumatkalla pelateessan LET:n kisoja. Tulevalla kaudella aukeavat LPGA:n portit.

Golfliitto

Kärkikolmikon ulkopuolelta meriiteiltään ylivoimaisesti kovin on  Thaimaan Atthaya Thitikul (par), joka ei kahdella ensimmäisellä kierroksella ole saanut parasta peliään esiin.
Viisi majoria jo pelannut thaimaalainen omaa LET:n pelaajista kovimmat tilastot ja on läpi lyhyen uransa kouliintunut voittamaan. LET:lla ykköstiloja on jo kolme.

Sankaruutta tarjolla myös muille suomalaisille

LPGA:lla rutinoitunut ja menestynyt Matilda Castrén on kärkipaikalta ylivoimainen suosikki voittajaksi. Thitikulia lukuunottamatta kärkipään ulkomaalaispelaajien aiemmat näytöt ovat monta luokkaa vaatimattomampia.

Ruissalossa saatetaan hyvinkin nähdä kisan viimeisillä reiíllä useamman kotimaisen pelaavan sijoista 1-6.
Ursula Wikström (par)  on kylmäpäinen menestyjä saadessaan hurmoksen päälle.

Kiira Riihijärvellä on potentiaalia nousta jo ensimmäisessä kisassaan Gant Ladies Openin voittotaistoon

Kiira Riihijärvellä on potentiaalia nousta jo ensimmäisessä kisassaan Gant Ladies Openin voittotaistoon

Golfliitto

Kiira Riihijärvi (+1) on osoittanut kahden ensimmäisen kierroksen aikana odotetusti, että hänen tasonsa riittää erinomaisesti LET:n kärkitaistoihin. Riihijärvi on itseskin nostanut esiin taidoistaan kyvyn pelata kovia kierrostuloksia. 

Sanna Nuutinen (+2) on hakenut peliään ja etenkin puttiaan. Perjantain viimeisten reikien onnistunut taistelu piti hänet pelissä, eikä ensimmäistä ykköstilaansa pitkään jahdannut helsinkiläinen lähde kierrokselleen jarruttelemaan.

Tiia Koivistolla (+2) sekä käytännössä kotikentällään pelaavalla Elina Nummenpäällä (+2) on myös mahdollisuutensa, mikäli hurmoshenki löytyy jo kierroksen alkuvaiheilla.

Suomalaishuippujen lähtöajat

Ensimmäistä kertaa LET:n historiassa suomalaispelaajia on päätöspäivänä kuudessa viiimeisessä ryhmässä.

9.15 Elina Nummenpää
9.26 Tiia Koivisto
9.37 Sanna Nuutinen
9.48 Kiira Riihijärvi
9.59 Ursula Wikström
10.10 Matilda Castrén

Ruutu-palvelu näyttää Gant Openin suorana lähetyksenä klo 10.00-15.00. Selostuksesta vastaa Teemu Tyry, kommentaattorina on Oona Vartiainen.
Yle TV2 näyttää niinikään suorana kisaa kello 12.00-15.00. Selostajana on Juha Valvio, kommentaattorina Minea Blomqvist-Kakko

Tulospalvelu 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

Henkilön Ladies European Tour (@letgolf) jakama julkaisu

Etsi luettavaa