Hyppää sisältöön

Matias Honkalalle hole-in-one Challenge Tourilla – nousi huipputuloksella 16:ksi

Matias Honkala (73-66

Honkalan (73-66,-3) onnistuminen tuli 173 metrin matkalta. Paikan viikonlopun kierroksille lunastivat myös Roope Kakko (+1) sekä ensimmäistä kertaa kuluvalla kaudella Kim Koivu ( +1)

Kauden yhdeksättä kisaansa Challenge Tourilla pelaava Matias Honkala oli päivän juhlituin pelaaja Saksassa, Neuburgin pikkukaupungissa, Wittelsbacher Golfclubilla pelattavassa kilpailussa. Toisen päivän tulos oli seitsemän lyöntiä ensimmäistä parempi. Jo päivän toisella reiällä (11.) hän teki hole-in-onen, eikä nuorukainen kipsaantunut onnistumisestaan. 

11 reikää pelattuaan Honkala oli kierrostaan kuusi alle. Loppupätkällä bogeja tuli kaksi, birkkuja yksi. Yhteistulos 66,-5 jäi vain lyönnin päähän päivän parhaasta.
Merkityksellistä oli etenkin se, että torstain jälkeen Honkala oli 14 lyöntiä (63-77) kärjestä. Kisan puolivälissä kisaa johtavaan Tsekin ET-pelaajaan eroa  Ondrej Lieseriin (-9) on enää kuusi lyöntiä.

Matias Honkala, kummasta olit enemmän onnellinen, holarista vai loistotuloksesta, joka nosti sinut kärjen tuntumaan?
”Sanoisin, että holarista. Se oli koko urani ensimmäinen. Rautakuutosella lähti ihan linjaan, puoli metriä ennen reikää alas ja kuppiin.” 

Seitsemän lyönnin tulosparannus on sekin iso saavutus. Mistä tämä tuli?
”Enemmän väyläosumia kuin torstaina. Pääsin hyödyntämään hyvää rautapeliäni”, holarin lisäksi peräti kuusi birkkua tehnyt Honkala iloitsi.

Honkala on käyttänyt maksimimäärän villejä kortteja. Seuraavat varmat kisat hänelle ovat kaksi perättäistä Espanjan Gironassa lokakuun puolivälin jälkeen. Niihin otetaan pistelistan 96 parasta. Ennen meneillään olevaa kisaa Honkala on 74.

Seuraavan viikon kilpailuun Ranskassa paikka aukeaisi kärkikymmenikköön sijoittumisella.

Roope Kakon putteri tulikuumana

Roope Kakko katkaisi kahden karsiutumisen jälkeen putken Nurburgissa pelattavassa CT:n kisassa

Roope Kakko katkaisi kahden karsiutumisen jälkeen putken Nurburgissa pelattavassa CT:n kisassa

GETTY IMAGES

Suomalaisista jatkoon päässeet Matias Honkala (73-66), Roope Kakko (74-69) ja Kim Koivu ( 75-68) paransivat toisena päivänä keskimäärin 6,33 lyöntiä tulostaan. Eikä kyse ollut siitä, että olosuhteet olisivat olleet helpommat. Avauspäivän jälkeen johtotulos oli -8, perjantain jälkeen vain lyönnin parempi, -9.

Lyöntinsä torstain jälkeen drawsta fadeksi vaihtanut Kakko kiiitteli puttiaan tulosparannuksesta.

”Lyöminen ei ollut perjantainakaan kovin kaksista. Putteri oli kuitenkin tulikuuma. Olin lisäksi hyvällä peli-ilmeellä liikkeellä, tein parhaani jokaisessa lyönnissä enkä reagoinut huonoihin lyönteihin.”

”Kiva päästä viikonlopun rundeille. Toivoa sopii, että niiden aikana löytyisi otetta tuohon lyömiseen.”

Tuloslista

Etsi luettavaa