Matias Honkalalla vahva startti kauteen – sijoittui toiseksi Nordic Leaguen kilpailussa

Matias Honkala on ahkeroinut kuluvalla kaudella ulkomailla pelatuissa kisoissa peräti 27 kertaa. KUVA: TEEMU TYRY

Matias Honkalalle menestyminen kauden ensimmäisissä kisoissa Espanjassa on jo ”tuttu juttu.” Kaudesta 2020 alkaen Nevas Golfia edustava Honkala on ollut viidesti neljän joukossa Costa Bravalla pelatuissa kisoissa.

Matias Honkala kiri kahdella viimeisellä kierroksella (70-65-65,-15) toiseksi Emporda Golf Clubin kahdella kentällä pelatussa Nordic Leaguen kisassa.

Edelle jäi Ruotsin William Nygård (-17). Kolmatta sijaa oli jakamassa pääkiertueen ja Challenge Tourin väliä toistakymmentä vuotta sahannut Pelle Edberg (-12)

Osallistujia oli reilusti yli sata, 49 parasta pääsi mukaan päätöskierrokselle. Kotimaisista pelaajista Niclas Hellberg oli 13:s, Antti Ahokas 20.

Matias Honkala on osallistunut jo amatöörivuosinaan Costa Bravalla pidettyihin Nordic Leaguen kisoihin. Menestys on ollut todella hyvää, sillä neljän talvikauden aikana sijoituksia neljän joukkoon peräti viisi.

Edellisvuonna hän oli kahdessa pelaamassaan talvikisassa toinen ja neljäs. Keväällä Honkala kunnostautui Challenge Tourilla ollen yhdeksäs ja 16:s. Kauden edetessä vire hävisi ja Honkala karsiutui yhtä lukuunottamatta viimeisissä seitsemässä kisassaan CT:lla.

DP World Tourin karsinnoissa hän selvitti itsensä toiseen vaiheeseen, mutta ei yltänyt finaaliin.

Honkala on maailmanlistalla toisen sijansa jälkeen 855. Uran paras sijoitus on 606.

Nordic Leaguen toinen kisa, GolfStar Winter Series II, käynnistyy Empordassa tiistaina.