Hyppää sisältöön

Matias Honkala rauhoitti tempoa: ”Lyönti on edelleen rivakka mutta paremmin hallussa”

Matias Honkala tavoittelee alkavalla kaudella tasaisempia suorituksia. KUVA: GETTY IMAGES

Matias Honkala hakee Nordic Leaguen Espanjan kisoista vauhtia CT:lle, jolla hän uskoo pelaavansa edellistä huomattavasti tasaisemman kauden.

Pohjoismainen Nordic League käynnistyy jo totutusti Espanjan Kataloniasta, jossa pelataan Peraladan ja PGA de Catalunyan upeilla kentillä peräkkäin neljä kisaa.

Torstaina Peraladan kahdella kentällä kisaan starttaa 145 pelaaja, joista peräti 13 on suomalaisia.

Valtaosa pelaajista on pohjoismaalaisia.

Osalla on ainakin osittainen pelioikeus myös Challenge Tourille, muut hakevat nostetta uralleen joko Nordic Leaguen tapaisilta minitoureilta, tai amatöörikentiltä.

Kisan nimekkäin pelaaja on Ruotsin Marcus Kinhult, jolla on plakkarissaan DP World Tourillta British Mastersin voitto.

Edellisvuonna kauden avaus venyi Espanjan kisojen osaltakin huhtikuun toiselle puoliskolle.

Matias Honkala oli kolmas, suomalaisista mahtuivat kymmenen joukkoon kolmen kierroksen kisassa myös Aleksi Myllymäki, Lauri Ruuska, sekä Rasmus Karlsson.

Voittajan nimi herätti vasta kauden edetessä enemmän huomiota CT:n menestysten myötä. Hän oli Marcus Helligkilde, joka saavutti CT:lla ensimmäisen kolmesta voitostaan Vierumäellä.

Tanskalainen nousi maailmanlistalla loppuvuoteen mennessä 401 sijaa 80:ksi, ja pelaa alkaneella kaudella DP World Tourilla.

Draivi pitää kääntää vahvuudeksi

Suomalaispelaajista eniten on lupa odottaa edelliskauden perusteella talvikisoissa Matias Honkalalta (751.) ja Lauri Ruuskalta (711.) jotka ovat kotimaisten pelaajien rankingissa maailmanlistalla Sami Välimäen jälkeen kuudes ja viides.

Ruuska otti yli 1 000 sijan harppauksen ylös kaudella 2020.

Honkala (1516 – 716) kirjasi tasan 800 sijan ponkauksen päättyneen vuoden 2021 aikana.

Vastaavia loikkia ei kukaan heiltä nyt odota, vaikka Helligkilden totaalinen läpimurto antaa hurjasti uskoa suurelle osalle haastajakiertueen ja minitourien pelaajista.

”Kaudessa 2021 oli minun osallani paljon hyvää. Paljon mietittävää ja parannettavaakin jäi. Taso vaihteli hirmuisesti. Draiverin kanssa oli valtavia ongelmia, joita on pyritty tauon aikana korjaamaan.

Kauden avauskisassa Espanjassa Honkala hävisi Helligkildelle 54-reiän kisassa kolme lyöntiä. Hän oli lisäksi kertaalleen Nordic Leaguen kisassa neljäs.

Vuoden ja uran arvokkain saavutus kansainvälisiltä ammattilaiskentiltä tuli Itävallan CT-kisassa. Sijoitus oli kolmas.

Hän pääsi haastajakiertueella kuudesti jatkoon. Toiseksi paras sijoitus oli 33.

Viidesti sijoitus heikkeni viikonlopun aikana. Itävallan kisa jossa sijoitus oli kolmas, tuolloin 21-vuotias nuorukainen johti kahdella lyönnillä.

”Draivin tempoa on pyritty ja saatu rauhoitettua. Minulla on luontaisia taipumuksia kiivaaseen tempoon, eikä sitä toiseen ääripäähän voi muuttaa. Tunne on kuitenkin nyt huomattavasti parempi kuin edelliskaudella”, Honkala valaa luottamusta itseensä.

Valmentajana Nevas Golfia koko uransa edustaneella Honkalalla on Timo Rauhala. Parivaljakko piti vastikään viikon yhteisen harjoitusviikon Espanjan Costa Ballenassa.

” Tempoa rauhoittamalla maila on backsvingissä paremmassa asennossa, josta on mahdollisuus tulla terveellä tavalla palloon.”

”Kun saan draivin käännettyä taas vahvuudeksi, tuloksiin tulee tasaisuutta. Raudoilla olen keskirvertoa parempi, puttikin uppoaa parhaimmillaan tosi hyvin”, Honkala pohtii pelillisiä valmiuksiaan.

Tavoitteena parantaa sijoitusta CT:lla

Matias Honkala on ollut merkattu pelaaja ja junioritähdeksi luokiteltava pelaaja myös Suomen rajojen ulkopuolella.

Hän sai kutsun Euroopan juniorien joukkueeseen syksyn 2016 Ryder Cupiin USA:han.

Kansainvälisiä edustustehtäviä on tullut tämän jälkeenkin, muun muassa 2018 Linna Golfissa Manner-Euroopan ja Brittein Saarten & Irlannin väliseen haasteotteluun.

Alkavalla kaudella Honkala uskoo pääsevänsä pelaamaan kahdeksan viilloin kortin ja oman kategoriansa pelioikeudella yhteensä 15-20 kilpailua Challenge Touria.

Nevas Golfissa toisensa bonganneet Alex Hietala (vas.) ja Matias Honkala (oik.) ovat kulkeneet toistakymmentä vuotta golfin parissa samoja polkuja. KUVA: Matias Honkala

Jos pelit sujuvat, määrä voi kasvaa huomattavasti suuremmaksikin.

”Minimitavoite on tietysti parantaa sijoitusta ja kategoriaa kiertueella. DP Word Tourille nouseminen ei ole pakkomielle, mutta toki sitä kohden tässä ollaan matkalla.”

Nordic Leaguen osalta hän ei ole tehnyt talvikisojen jälkeen tarkempaa suunnitelmaa.

”Näihin ensimmäisiin lähden hakemaan hyvää tekemistä ja rytmiä peliin. Ja voittoa tietysti, kyllä se on aina tavoitteena”, kentällä ennakkoluulottomasti ja pelottomana esiintyvä Honkala määrittää.

Honkalalla on työn alla myös uusiin TaylorMaden draiveriin ja spooniin tutustuminen.

”Stealth Plussat ne ovat. Sama varsi kuin aiemmassa draiverissani. Muuta en tiedä, en ole noihin teknisiin yksityiskohtiin koskaan niin paljoa aikaani käyttänyt.

Peraladassa käytävistä kisoista ensimmäinen pelataan perjantaista sunnuntaihin. Toinen käynnistyy tiistaina.

Molemmat kisat pelataan resortin kahdella kentällä, Links ja Forest.

Edelllisvuonna pelatussa Challenge Tourin kisassa Honkala pelasi tulokset 71-69 ja karsiutui yhdellä lyönnillä.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa