Matias Honkala pisti olympiavoittajan tiukille: ”Olisin voinut pelata kymmenen alle parin”

Matias Honkala (kuvassa) sekä Lauri Ruuska tekevät 20 tunnin matkan Kataloniasta seuraavaan CT:n kisaansa Etelä-Afrikkaan. KUVA: GETTY IMAGES

Matias Honkala (69-70-66,-9) pelasi torstaina Emporda Golf Clubilla päivän parhaan tuloksen ja nousi Nordic Leaguen kisassa toiseksi lyönnin Marcus Kinhultille hävinneenä.

Nevas Golfin Matias Honkala aloitti kautensa ennätyksellisen menestyksekkäästi kahdessa perättäin Kataloniassa pelatussa kisassa.

Sunnuntaina päättyneessä hän jakoi neljättä sijaa, yhden välipäivän jälkeen peli kulki kuin unelma toisessa, tiistaista torstaihin käydyssä GolfStar Winter Series II -kilpailussa.

Kierrokseen sisältyi seitsemän birdietä ja yksi huonon onnenkin vauhdittama tupla. Kierrostulos (66,-5) oli päivän paras.

”Pelasin tosiaan hyvin. Avaukset olivat väylällä, lähestymiset maksimissaan viidessä metrissä.

”Tulokseksi olisi hyvin voinut tulla kymmenen alle. Voittokin olisi siis ollut otettavissa”, Honkala kertoi onnistumisensa jälkeen varsin maltillisella ja uskottavalla äänellä.

”Aamulla näytti tuuli jäävän varsin heikoksi, mutta nousihan se sieltä toiselle puoliskolle”.

Voiton vei kisan nimekkäin pelaaja, Ruotsin aikuiseksi kasvanut lapsitähti Marcus Kinhult.

Epilepsiaan vajaa vuosi sitten sairastunut Kinhult oli parhaimmillaan maailmanlistalla 81.

Ansiolistalla on voitto British Mastersista (2019) sekä uusintatappio DP World Tourin finaalikisoihin lukeutuneesta Nedbank Challengesta.

Unohtaa ei myöskään sovi hänen menestystään nuorten olympialaisista, joista hän jo teini-ikäisenä saavutti kultaa sekanelinpelisarjassa Kiinassa pidetyissä kisoissa 2014 yhdessä Linnea Strömin kanssa.

Pikakutsulla Etelä-Afrikan CT-kilpailuun

Matias Honkalan kilpailuohjelmaan tuli Laurin Ruuskan tavoin mieluisa muutos seuraavalle viikolle.

Parivaljakolle aukesi paikka Etelä-Afrikassa pelattavaan CT:n kisaan.

Haastajakiertue on molemmille alkaneella kaudellla päätyöpaikka.

Suomalaisista Empordassa selvisivät Honkalan lisäksi jatkoon myös Casper Simberg (-4) 14:ksi, sekä Atte Länsiluoto (+1), joka oli 35.