Matias Honkala neljäs Nordic Leaguen avauskisassa – Casper Simberg ja Lauri Ruuska yhdeksänsiä

Matias Honkalan ja muiden suomalaisten toinen Nordic Leaguen kisa käynistyy Empordan upeilla kentillä jo tiistaina. KUVA: GETTY IMAGES

Matias Honkala (71-67-69,-8) jäi toisesta sijasta lyönnin päähän Emporda Golf Clubilla päättyneessä kilpailussa.

Suomalaisten panos Nordic Leaguen ensimmäisessä talvikisassa neljästä oli erinomainen.

145 ilmoittautuneen joukossa olleista 13:sta kotimaisesta Matias Honkala taisteli viimeiseen asti toisesta sijasta.

Casper Simberg ja Lauri Ruuska olivat kolmen kierroksen kisassa yhdeksänsiä seitsemän lyöntiä voittajalle, Tanskan John Axelsenille hävinneinä.

Neljän putin tupla söi Matias Honkalan mahdollisuuksia

Matias Honkala nousi avauspäivän bogeyryppään jälkeen hienosti. Tehtyään kuuteen peräkkäiseen väylään kolme bogia, niitä tuli viimeisten 46 reiän aikana vain yksi.

Sunnuntain finaalikierroksella kortissa oli myös yksi neljän putin tuplabogey.

”20 metriä ylämäkeen, ei ollut vaikea, siihen sen töräytin. Kisa oli kokonaisuutena hyvä. Mainiota tekemistä. Mikäli kulmarauta olisi ollut kuumempi, olisi ollut mahdollisuudet kilvoitella voitosta”, Honkala määritteli.

Voittaja John Axelsenin tulos (-13) oli viisi lyöntiä Honkalaa parempi.

Jaetusta neljännestä tilasta Honkala saa hieman maailmanlistan pisteitä sekä 2852 euroa

Kahden ensimmäisen kisan peleistä, harjoittelusta sekä majoituksesta aamiaisella paketin lunastaneet pelaajat maksavat 1786 euroa.

Toinen Emporda Golf Clubilla käytävistä 54-reiän mittaisista Nordic Leaguen kisoista käynnistyy tiistaina.