Hyppää sisältöön

Matias Honkala kolmas Skåne Challengessa: ”Olen luottavainen, kyllä niitä voittojakin tulee kun peli kulkee”

Matias Honkala haluaa nousta ensi kaudeksi Challenge Tourille. KUVA: GETTY IMAGES

Ennen viimeistä kierrosta kisan kärkipaikkaa jakanut Honkala (-3) hävisi Christofer Blomstrandille (-6) kolme lyöntiä, mutta kolmas sija nosti hänet Nordic Leaguen pistelistalla neljänneksi. Tämä toi Honkalalle kutsun Tanskassa pelattavaan Challenge Tourin kisaan

Matias Honkalan (70-71-72,-3) hieno vire Nordic Leaguen kilpailuissa jatkui Sjöbo Golfklubbilla järjestetyssä kilpailussa.  

Hän johti yksinään avauspäivän jälkeen, Christofer Blomstrand kiri toisella kierroksella rinnalle.

Kolmannen kierroksen ensimmäisellä reiällä Honkala siirtyi viimeisen kerran yksin johtoon. Toisella korttiin kirjattiin tupla, tämän jälkeen kokenut ruotsalaispelaaja otti johdon ja ohjat käsiinsä karaten omille luvuilleen.

Voitot kiertävät Nordic Leaguella kestomenestyjäksi noussutta Honkalaa.

”Hyvä ja posiivinen viikko tämä kuitenkin oli. Ei ollut mitään A1 -luokan peliä minulta. Sitä huolimatta olin mukana voittotaistossa”, Honkala summasi kilpailuaan

Jaettu kolmas tila oli Honkalalle jo kauden kolmas, näiden lisäksi hän on kerran ollut toinen. Kun kisoja on pelattuna kahdeksan, kärkisijoituksia (2-3) on tullut keskimäärin joka toisella yrittämällä.

”Tuloksellisesti tämä kausi on mennyt varsin hyvin. Suurin syy useisiin onnistumisiin on mielestäni se, että heikot jaksot ja vaatimattömat lyönnit ovat parempia kuin aiemmilla kausilla.”

11 kertaa sijoilla 2-5

Honkala pelasi Nordic Leaguen talvikisoja jo ennen ammattilaiseksi siirtymistään.

Menestystä hänelle on tullut Nordic Leaguella kaikilla neljällä kaudella ( 2020-2023) joilla hän on pelannut NL:n lisäksi Challenge Tourilla Kisoja on tuolta jaksolta 45.

Neljä kertaa hän on johtanut joko yksinään, tai jakanut kärkipaikkaa viimeisen kierroksen käynnistyessä.

Voittoja ei vielä ole tullut, kärkipään sijoituksia sitäkin enemmän:

Honkala on sijoittunut peräti 11 kertaa sijoille 2-5. Näistä kymmenen on Nordic Leaguen kisoissa, yksi Challenge Tourilla. Saldo kertoo erittäin tasokkaasta pelaamisesta, siitäkin huolimatta, että ykköstilat puuttuvat

  • toisia sijoja on kaksi
  • kolmansia sijoja kuusi
  • neljänsiä sijoja kaksi
  • viidenneksi Honkala on sijoittunut yhden kerran

Vaikka Matias Honkala on kärsinyt useita katkeria tappioita viimeisellä kierroksella, on ero päätöskierrosten tuloksissa ero voittajan ja Honkalan välillä menestyskisoissa yllättävänkin pieni :

  • Kisan voittajien tulosten keskiarvo viimeisellä kierroksella on 68,0 (11 kierrosta)
  • Honkalan keskiarvo viimeisellä kierroksella on 69,0 (11 kierrosta)
  • Kilpailuissa joissa Honkala johti, viimeisten kierrosten keskiarvo on 70,75 ( 4 kierrosta)
  • Näissä kisoissa lopullisen voittajan viimeisten kierrosten keskiarvo on 67,0 (4 kierrosta)

”Tietysti se ensimmäisen voiton puuttuminen harmittaa, mutta ei ole mennyt korvien väliin. Olen luottavainen, kyllä niitä ykköstiloja tulee. Tilastoista pitää ottaa ne positiiviset asiat esiin. Olen päässyt varsin usein tilanteisiin joista voi yltää ykköseksi”, Honkala muistuttii ajaessaan kohden seuraavaa kisapaikkaa, Ruotsin länsirannikolla sijaitsevaa Fjällbackaa.

Edellisen kerran Fjällbacka Golfklubbilla pelatessaan hänen sijoituksensa oli neljäs.

”Siellä pelataan hyvin erilaista, lyhyttä kenttää. Menestyäkseen pitää päästä birdiepaikoille ja olla putterin kanssa tehokas.”

Kutsu Tanskan CT-kilpailuun

Skåne Challengen kolmas sija nosti Honkalan Nordic Leaguen pistelistalla neljänneksi. Tämä varmisti sen, että hän pääsee yhdessä muiden kärkiviisikon pelaajien kanssa villillä kortilla Fjällbackan kisan jälkeen Tanskan CT-kilpailuun.

”Challenge Tourin kisoihin pääsen oletettavasti omalla kategoriallani kesällä muutamaan otteeseen. Menestys Nordic Leagulla rohkaisee kyllä pelaamaan tätä kiertuetta suunniteltua enemmän.”

Kauden päätteeksi viisi Nordic Leaguen parasta saa vahvan pelioikeuden Challenge Tourille.

Suomessakin Matias Honkala pelaa, mahdollisesti kolme kisaa. Vierumäen Challenge Tourin kisa on käytännössä varma, Alastaron ja Nordcenterin Nordic League -kisoissa hän pelaa, mikäli houkuttimena ei ole samanaikaisesti CT:n kisoja.

Casper Simbergin (+2) sijoitus oli 14:s, Roope Kakon (+7) 38.

Muut 11 suomalaista karsiutuivat

Tulospalvelu

Etsi luettavaa