Hyppää sisältöön

Matias Honkala kolmas Sand Valleyssa:”Draivaaminen on parantunut merkittävästi”

Matias Honkala on kääntänyt talven aikana avauksistaan drawn faden puolelle. Tulokset ja tunne ovat aiempaa parempia. Honkala uskoo saavansa vahvasta draivaamisestaan hyötyä Sand Valleya kapeammilla kentillä. Kuva: Getty Images

Matias Honkala saavutti kauden kuudennessa Nordic Leaguen kilpailussaan kolmannen top 3-sijoituksen, joka nosti sipoolaisen kolmanneksi myös kiertueen pistelistalla.

Matias Honkala (69-67-70,-10) nousi Sand Valleyssa viimeisellä kierroksella kuudennelta sijalta jaetulle kolmannelle sijalle.
Voittaja Charlie Lindh (-14) ei laskenut Honkalaa uhkaamaan itseään, toisen sijan vei lyöntiä suomalaista paremmalla tuloksella Islannin Axel Boasson.

”Oli varsin hyvä kisa. Varsinkin nousu avauspäivänä surkean alun jälkeen” ( +3 neljä reikää). Toisella kierroksella sain puristettua itseni vauhdikkaalla kymmenen reiän jaksolla kärkikymmenikköön.”

”Launtainakin tuli sijoituksella mitattuna nousua. Tulos oli kolmesta kierroksesta heikoin, mutta peli kuitenkin parasta”, Honkala analysoi.

Suurimpana erona ensimmäisen kisan karsiutumisen ja toisen kisan kolmannen sijan välillä hän näki lähestymislyöntien tason nousun.

”Ekassa kisassa jäin jatkuvasti aivan liian kauas. Toisessa onnistuin huomattavasti paremmin, ei se vielä mitään luksusta ollut.”

Fade on tullut teknisten muutosten seurauksena

Talvikaudella Honkala on keskittynyt oikutelleen draivinsa korjaamiseen.

”Olemme Timo Rauhalan kanssa tehneet muutoksia tekniikkaan. Sen tuloksena vahva draw on kääntynyt fadeksi, mutta mittaa ei ole lähtenyt. Olin aiempaa huomattavasti tarkempi etenkin toisessa kisassa, mutta Sand Valleyn leveillä väylillä siitä ei ole saanut aivan normaalia hyötyä.”

Sand Valleyn kolmas perättäinen kilpailu käynnistyy maanantaina.

”Hyvä systeemi tämä on etenkin alkukaudesta. Kolmanteen kisaan pidän ennusmerkkejä itselleni hyviä. Pelasin 50 viimeistä reikää 13 alle parin, fyysisesti ja henkisesti virtaa riittää vielä hyvin. Vapaa-aika kuluu nopeasti kavereiden kanssa korttia pelaten ja jacuzzissa päivän rasituksista toipuen”

Pelipaikat Challenge Tourille tiukassa

Kauden alkuvaiheissa Matias Honkala uskoi pääsevänsä Challenge Tourille pelaamaan pian Puolan kisojen jälkeen.

”Tämä ei näytä toteutuvan. Näillä näkymin pelaan Nordic Leaguella vielä toukokuun. Sitten arvioidaan tilannetta uudelleen. Juhannuksena ja pian sen jälkeen Itävallassa pelattavaan kisaan minun pitäisi mahtua. Villejä kortteja käyttööni pitäisi ymmärrykseni mukaan tulla loppukaudesta Vierumäen lisäksi seitsemän, joten kymmenen kisaa haastajakiertueella antaa jo mahdollisuuden nousta myös listoilla”, Honkala laskee.

Muista suomalaisista Ilari Saulo (-7) oli kymmenes, Tyko Tuohimaa (-2) 27:s ja Kim Koivu (par) 36.

Tulospalvelu

Nordic League, pistelista

Etsi luettavaa