Matias Honkala kolmas Malmössä – mahdollisuudet voittoon sulivat 16. reiän triplaan

Matias Honkala on noussut Nordic Leaguessa tällä kaudella kuusi kertaa palkintopallille. KUVA: GETTY IMAGES

Matias Honkala nousi seitsemänneksi Nordic Leaguen rankingissa, mutta karkasiko viides sija jo liian kauaksi nousua ajatellen?

Matias Honkala on sijoittunut jaetulle kolmannelle sijalle Nordic Leaguen kauden viimeistä edellisessä kisassa. Honkala taisteli sateessa ja kovassa tuulessa pelatun kierroksen loppuun saakka voitosta, mutta menetti mahdollisuudet 16. reiän triplaan ja 17. reiän bogiin.

Kilpailun voitti Tanskan Jonathan Gøth-Rasmussen tuloksella -3 (68-76-69). Myös juutilla oli vaikeuksia kierroksen lopussa, sillä hän lopetti kierroksen kolmeen perättäiseen bogiin.

Toiseksi sijoittui Islannin Axel Boasson, joka jäi voitosta kahden lyönnin päähän ja oli voittajan lisäksi ainoa, joka päätyi tuulisessa kelissä pelatussa kilpailussa miinukselle.

Honkala jakoi kolmannen sijan kiertueen ranking-kärjen Björn Åkessonin kanssa tuloksella +1.

Kyseessä oli Honkalan kuudes sijoitus kolmen parhaan sakkiin tällä kaudella. Kymmenen parhaan joukkoon hän on yltänyt kaikkiaan yhdeksässä kilpailussa. Tämän viikon kisa oli kesällä myös Challenge Touria kiertäneelle Honkalalle kauden 16:s.

Honkala nousee rankingissa kaksi sijaa ylöspäin. Boassonin sijoitus toiseksi oli kuitenkin huono uutinen Honkalan kannalta, sillä hän oli ennen tämän viikon kilpailua rankingissa kaksi pykälää 24-vuotiasta sipoolaista korkeammalla.

Tuoreessa rankingissa Honkala on seitsemäntenä ja Boasson viidentenä. Juuri viisi parasta nousee kauden päätteeksi Challenge Tourille.

Honkalalla on eroa Boassoniin noin 4 000 pistettä ja kolmanteen sijaan noin 5 300 pistettä. Ensi viikolla pelattavaan päätöskisaan pääsee mukaan 45 parasta pelaajaa.

Päätöskilpailun voittaja ansaitsee voitostaan 6 000 pistettä, joten käytännössä Honkalan täytyy voittaa ensi viikolla saadakseen paikan Challenge Tourilla. Eikä sekään välttämättä edes riitä, jos sijoilla kolme, neljä ja viisi olevat pelaajat sijoittuvat riittävän korkealle kisassa.

”Vähän kaksijakoiset fiilikset. Hyvä sijoitus ja hyvää peliä, mutta hölmöilin voiton pois. Mutta viellä mahdollisuudet voitolla nousta viiden sakkiin”, Honkala harmitteli.

Rasmus Karlsson tuli The National -kentällä, Malmössä pelatussa kilpailussa seitsemänneksi. Antti Ahokas oli 46:s.