Hyppää sisältöön

Matias Honkala johtaa Skånessa – finaalikierroksella kirittäjänä pääkiertueella menestynyt ruotsalaiskonkari

Matias Honkala on hakenut menestyksekkäästi vauhtia tuleviin Challenge Tourin kisoihin Nordic Leaguelta. Perjantaina Honkalalla on mahdollisuus saavuttaa uransa suurin voitto ammattilaisena. KUVA: GETTY IMAGES

Matias Honkala (-3) pääsee Nordic Leaguen kauden kahdeksannessa kilpailussaan jo neljättä kertaa viimeiselle kierrokselle tilanteesta, jossa hän kilpailee voitosta. Kokenut ja ympäri maailmaa menestynyt Christofer Blomstrand (-3) on samassa tuloksessa, ja ennakkoon vaikein kukistettava.

Matias Honkala (70-71,-3) piti kärkipaikkansa Sjöbo Golfklubbilla, Christofer Blomstrand (73-68,-3) nousi kuitenkin rinnalle.

Honkalan toisen päivän erikoisuuksiin lukeutui se, että par-viitosilla hän ei tehnyt yhtään paria, vaan eaglen, birdien sekä kaksi bogia.

Molemmat pelaajat ovat menestyneet kauden aiemmissa Nordic Leaguen kisoissa. Honkalalla on yksi kakkostila, hän on sijoittunut myös kahdesti kolmanneksi. Mainioita paikkoja voittaaa Nordic Leaguella Nevas Golfin pelaajalle avautui jo edelliskaudella.

Tuloskunnon piikki on ollut läpi kevään kautta 2022 kestävämpää laatua.

Perjantaina klo 10.28 käynnistyy henkistä kanttia mittaava uusi miehuuskoe.

Christofer Blomstrand (31-v) on huomattavasti Honkalaa kokeneempi tourjyrä. Nordic Leaguen kahden voiton lisäksi Blomstrand on voittanut Sunshine Tourilla Zambia Openin, pelannut Challenge Tourilla 97 kilpailua DP World Tourilla 48 kertaa.

Pääkiertueen kilpailussa,Porsche European Openissa kaudella 2018 hän jäi vain lyönnin päähän voittajasta. Taakse jäivät supertähdistä major-voittajat Bryson DeChambeau, Patrick Reed ja Charl Schwartzel sekä muista nimimiehistä muun muassa Paul Casey.

Maailmanlistalla Blomstrand on ollut parhaimmillaan 285.

Sjöbo Golfklubbilla voittoa mielivät perustellusti kaikki muutkin kärkikymmenikön pelaajat, jotka ovat 1-3 lyönnin päässä kärkiparista.

Casper Simberg (74-72,+2) on sijaluvulla 14:s, Roope Kakko (+4) 31.

11 muuta suomalaispelaajaa karsiutui ennen viimeistä päivää. Sama kohtalo oli kisan ansioituneimmalla pelaajalla, The Openissa 2001 toiseksi sijoittuneella Niclas Fasthilla, joka pelasi Ryder Cupissa syksyllä 2002.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa