Matias Honkala johtaa Nordic Leaguen kisaa Ruotsissa

Matias Honkala ilmoittautui avauskierroksella mukaan Skånessa pelattavan kilpailun voittotaistoon. Kuva: Getty Images

Kauden aiemmissa Ecco Tourin kisoissaan kerran toiseksi ja kahdesti kolmanneksi sijoittunut Honkala (-2) oli yksi viidestä osallistujasta, jotka onnistuivat keskiviikkona pelaamaan Sjöby Golfklubbin kentän alle parin.

Matias Honkala pääsee torstain iltapäiväkierrokselleen Skåne Challenge by Ahlsell -kilpailussa lyönnin johdossa. Keskiviikkona hän oli ennen kahta viimeistä reikää jo viisi alle parin, tupla ja bogey loppuun nostivat tuloksen lukuun 70,-2.

Honkala on Tourin pistelistalla viidentenä, kauden päätteeksi sama määrä pelaajia listan kärjestä saa vahvan kortin Challenge Tourille. Honkalalla on kuluvalle kaudelle rajoitetuttu pelioikeus, jonka lisäksi hän saa villejä kortteja muutamiin kisoihin.

Nordic Leaguella kiertäminen jäänee CT:n kisojen alta vähäiseksi kesän aikana. Menestys kuluvassa kilpailussa, mahdollinen voitto saattaa nostaa Honkalan kiinnostusta Nordic Leaguella pelaamiseen myöhemmin kauden aikana.

Toiselle kierrokselleen Honkala lähtee yhdessä Lauri Ruuskan (+4) kanssa kello 15.00 Suomen aikaa.

Muista suomalaisista Casper Simberg (+2) ja Roope Kakko (+2) ovat parhaimpina sijaluvulla 20.
Osallistujia on 156, avauspäivän keskiarvo tuloksille oli poikkeuksellisen korkea, (77,64).