Hyppää sisältöön

Matias Honkala ja kumppanit eivät saaneet lentävää lähtöä joukkue-EM-kisoissa

Matias Honkala on Suomen ykköspelaaja.

Suomen miehillä oli vaisuhko avauspäivä joukkueiden EM-kisoissa Ruotsissa. Eroa kärkeen on peräti 21 lyöntiä. Lyöntipelikarsinnassa olisi tärkeää sijoittua kahdeksan joukkoon eli päästä reikäpeleissä kilpailemaan mitaleista.

Suomen miehillä näyttää olevan huomenna täysi tekeminen, jotta joukkue yltäisi kahdeksan parhaan joukkoon kaksipäiväisen lyöntipelikarsinnan jälkeen.

Suomalaisten yhteistulos on avauspäivän jälkeen +12 Ljunghusetin kentällä Ruotsissa pelattavassa kisassa.

Suomi on avauskierroken jälkeen sijalla 14 ja eroa kahdeksanteen sijaan on viisi lyöntiä. Yhteensä joukkueisiin kuuluu kuusi pelaajaa, joista viiden parhaan tulos lasketaan mukaan lyöntipelin yhteistulokseen.

Suomen joukkueesta parhaiten pelasi Matias Honkala, jonka tulos oli 72 (par). Alex Hietala (73) jäi hänestä lyönnin, Jonatan Jolkkonen ja Casper Simberg puolestaan kolme (75). Veeti Mähönen ja Santeri Lehesmaa pelasivat tuloksen 77.

”Hyvä pelisuunnitelma ja -ilme läpi päivän. Tuulessa pelatessa lyömisen perustaso korostuu, ja siksi muutama epäonnistunut lyönti maksoi tänään paljon. Huomenna parannetaan sen lisäksi myös puttaamista”, valmentaja Pasi Purhonen sanoi Golf.fissä.

Kärjessä ovat Englanti ja Irlanti (-9), isäntämaa Ruotsi (-7) ja Skotlanti (-7) eivät ole kuitenkaan kaukana. Kisakenttä on täysverinen links, joten ei ole ihme, että Britteinsaarten maat ovat vahvasti edustettuna kärjessä. 

Kahden kierroksen jälkeen kahdeksan parasta maata jatkavat taistelua sijoista 1–8 ja kahdeksan heikointa puolestaan sijoista 9–16. Nämä ottelut pelataan reikäpelinä.

Pojissa Suomi on 15:ntenä eli toiseksi viimeisenä. Kahdeksanteen sijaan on peräti 14 lyöntiä matkaa.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa