Hyppää sisältöön

Matias Honkala finaalikierrokselle kärkipaikalta Nordic Liigan -kilpailussa

Matias Honkala on ahkeroinut kuluvalla kaudella ulkomailla pelatuissa kisoissa peräti 27 kertaa. KUVA: TEEMU TYRY

Matias Honkala (63-69,-10) saa Fjällbacka Golfklubbilla kirittäjikseen ruotsalaisamamatööri Albert Hanssonin (-10) sekä Tanskan Victor Svendsenin (-9). Kärkikolmikko starttaa kierrokselleen kello 11.37.

Matias Honkalan tuloskunto Nordic Liigan kilpailuissa pitää. Kauden yhdeksännessä kilpailussaan hän pääsee jo viidennen kerran viimeiseen päivään tilanteesta, jossa voitto on luonnollinen tavoite.

Kauden paras sijoitus on toinen, kolmanneksi Honkala on sijoittunut kolme kertaa.

Kun koko uran menestykset niputetaan yhteen, kisoja joissa hän on ollut sijoilla 2-5 on peräti 11. Näistä kymmenen Nordic Liigan kisoista, yksi Challenge Tourilta.

Vain voitto puuttuu.

”Fjällbackan kenttä on lyhyt, tulostaso on alhainen. Lähipelin merkitys on todella suuri”, Honkala analysoi ennen kisaa.

Tiistain kierroksella (63,-9) teki yhdeksän birdieä ja johti yksinään. Keskiviikkona (69,-2) birdien määrä jäi kolmeen, korttiin livahvti myös yksi bogey.

Tulostaso keskiviikkona oli avauspäivää heikompi. Nevas Golfin pelaajan rinnalle nousi vain amatööri Albert Hansson (64-68,-10) joka on pelannut Nordic Liigan -kisoista kaksi sijoituksin seitsemäs ja 47:s.

Kolme haastajaa on 1-2 lyönnnin päässä kärkiparista, näiden joukossa Tourin pistelistaa johtava Charlie Lindh (-8)

Suomalaisista Rasmus Karlsson (68-68-,8) jakaa kuudetta sijaa, Tyko Tuohimaa (69-70,-5) on sijaluvulla 19:s.

Honkala sai Nordic Liigan pistelistan sijoituksensa (4.) johdosta paikan Tanskassa seuraavalla viikolla pelattavaan Challenge Touriin kisaan, joka on hänelle rajoitetun kategorian johdosta kauden ensimmäinen.

Meneillään oleva kisa on Nordic Liigan 11:s. Ohjelmassa on peräti 32 tapahtuma, joista kaksi pelataan Suomessa, Alastarossa ja Nordcenterissa.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa