Hyppää sisältöön

The Match oli viihdyttävä näytösottelu, joka päättyi jännittävään ratkaisuun

Tiger Woodsin ja Phil Mickelsonin välinen ottelu tarjosi loistavaa golfviihdettä.

Yhdeksän miljoonan dollarin näytösottelu herätti aluksi mielipiteitä puolesta ja vastaan. Lopulta ottelu näytti onnistuneen järjestäjien ja katsojien osalta. 

Pitkin päivää Phil Mickelson näytti olevan paremmassa lyöntivireessä ja piti yhden reiän johdon suurimman osan päivää. Mickelson ei onnistunut kasvattamaan eroa, koska hänen birdie-puttinsa välttelivät reikää.

Tiger Woods pysyi pelissä mukana hyvän lähipelin ansiosta ja iski isomman vaihteen silmään takaysillä. Seitsemännentoista birdie griinin ulkopuolelta tasoitti pelin ennen viimeistä väylää. 

Kahdeksallatoista (par 5) molemmat onnistuivat tekemään varman birdien. Mickelson sai yrittää eagle-voittoputtia kymmenestä metristä, mutta peli päättyi tasan. Kummankin kierrostulos oli 69 lyöntiä. 

Ensimmäisenä uusintareikänä pelattiin jälleen 18. Mickelsonin kakkoslyönti hautautui bunkkeriin ja vielä vesiesteen taakse. Huikea räjäytyslyönti sai pallon griinille mutta kauas lipusta. Tigerin kolmas lyönti oli loistava ja jätti alle kolmen metrin birdieputin voitosta.

Kolme seuraavaa uusintareikää pelattiin par kolmosena klubitalon edessä. 93 jaardin (84 metriä) lyönti oli hieman outo tiin päältä, ja Woods loi lähestymisen kahdesti griinin yli. Mickelsonin wedget osuivat griiniin, mutta voittoputit välttivät reikää. 

Neljännellä jatkoreiällä Tiger iski loistavasti kahteen metriin. Mickelsonin vastaus oli vielä parempi, spinnaten pallon metriin.

Tigerin putteri pysyi kohmeessa. Putti kahdesta metristä ei edes kurkannut reikään.

Yhdeksän miljoonan dollarin potti ratkesi tällä putilla Phil Mickelsonille.

Peli jatkui niin pitkään, että griini valaistiin. Mickelsonista näki jännityksen olleen huipussaan. Sydän hakkasi lujaa, ja Phil puuskutti vielä reilusti ottelun jälkeen.

”Sydämeni ei kestä paljoa enempää”, hän myönsi ottelun jälkeen. 

Philille oli tärkeää saada voitto Tigeria vastaan. Miesten välinen taistelu kun on ollut vuosien varrella hyvin yksipuolinen.

 

 

Etsi luettavaa