Hyppää sisältöön

Mastersin kuusi kuuminta ryhmää

Avauskierroksilla tähdet ovat pakattu tiukasti kuumiin ryhmiin. Voittajasuosikit saavat varmasti hyviä kirittäjiä.

Ensimmäinen superryhmä lähtee kentälle vasta kymmenen jälkeen paikallista aikaa. Kiinnostavimmat pelaajat on pakattu iltapäivän TV-lähetyksiä takia myöhäisempää ajankohtaan.

10.42  Tiger Woods, Tommy Fleetwood, Marc Leishman

Tiger Woods on mainittu jo voittajasuosikkina. Tiistain harjoituskierroksella hän teki eaglet takaysin molemmille par 5 (13, 15). Woodsin draiviongelmat ovat näyttäneet kehitystä parempaan suuntaan ainakin harjoituskierroksilla. Woodsin voidaan odottaa olevan nimi tulostaululla vielä sunnuntaina. Tigerin paluu lisää maustetta aina maukkaaseen Masters viikkoon, josta voidaan odottaa ikimuistoista. 

Tommy Fleetwood on ollut Euroopan parhaita pelaajia jo kahden vuoden ajan. Hän on kuitenkin pelannut Mastersin vasta kertaalleen ja varmasti vielä hakee tuntumaa ja luottamusta kentän käänteisiin. 

10.53  Sergio Garcia, Justin Thomas, Doc Redman (a)

Sergio Garcia puolustaa kilpailun voittoa ja miehen uusi rento asenne saattaa toimia jälleen. Alkuvuodesta hän onnistui voittoon uusilla Callawayn välineillä Singaporessa. Mastersin lähestyessä hän on ottanut kolme top 10 sijoitusta peräkkäin. 

Justin Thomas oli vuoden pelaaja 2017 ja onnistui ensimmäiseen major voittoon PGA Championshipissä. Draw kierteiset draivit ja korkeat lähestymiset soveltuvat loistavasti Augusta Nationalin strategiaan. Thomas pelasi voittoon Honda Classicissa helmikuussa ja on ottanut kolme top 4 sijoitusta peräkkäin. 

Doc Redman on U.S. Amateur voittaja ja pelaa kuten tavallista puolustavan Masters voittajan kanssa. 

13.27  Phil Mickelson, Rickie Fowler, Matt Kuchar

Phil Mickelsonista on Tigerin ohella tullut yllättäen yksi suosikeista. Jos putteri toimii kuten alkukaudesta voi Phil olla vaarallinen vastustaja. Hän ehti jo päihittää suurimman osan kilpailun pelaajista WGC Mexico Championshipissä. 47-vuotiaana Mickelson olisi vanhin Masters voittaja ikinä. 

Rickie Fowler ja Matt Kuchar eivät ole ensimmäisinä voittajasuosikkien joukossa mutta molemmilla pelin taso riittää parhaimmillaan mihin tahansa. 

13.38  Adam Scott, Rory McIlroy, Jon Rahm

Adam Scottista tuli ensimmäinen australialainen Masters-voittaja 2013. Kausi 2017 oli kuitenkin kehno ja sisälsi vain kolme top 10 -sijoitusta. 

Arnold Palmer Invitationalin voittanut Rory McIlroy nousi heti yhdeksi suosikeista. Hän ei kavahda Grand Slamin tuomia paineita. Masters-voitolla McIlroy olisi voittanut kaikki golfin major-turnaukset urallaan. 

13.49  Jordan Spieth, Alex Noren, Louis Oosthuizen

Jordan Spieth näyttää nostavan pelin uudelle tasolle Mastersissa. Hän on ollut paras pelaaja Augustassa viimeisen neljän vuoden aikana ja kerännyt voiton lisäksi kaksi kakkostilaa.

Alex Noren on ruotsalaisten ykkössuosikki, mutta en ole varma kuinka hyvin putteri toimii Augustan superkaltevilla griineillä. Alex pelaa Mastersissa vasta toista kertaa. 

14.00  Justin Rose, Dustin Johnson, Rafael Cabrera-Bello

Justin Rose jäi viime vuonna uusinnassa kakkoseksi Sergio Garcialle. Dustin Johnsonin peli oli uran parhaassa vireessä ennen viime vuoden kilpailua. Silloin kaatuminen vuokrakämpän portaikossa jätti viikon pelaamatta ja katkaisi voittoputken. Nyt Dustin palaa Mastersiin ja on yhä maailmanlistan ykkönen.

 

Etsi luettavaa