Hyppää sisältöön

Mastersin kutsut putosivat postissa – suomalaisten mahdollisuudet mukaan ovat vielä hengissä

Mastersin kutsut ovat pelaajille paras uuden vuoden tuliainen

The Masters Tournamentin ensimmäiset kutsut ovat saapuneet pelaajille postissa. Muutama pelaaja jakoi oman kirjekuoren avaamisen sosiaalisessa mediassa.

Masters Tournamentiin on aikaa noin 95 päivää. Ensimmäinen kategoria vanhojen voittajien lisäksi, jotka saavat kutsun on top-50 maailmasta vuoden viimeisellä maailmanlistalla. Kutsuja lähetettiin siis noin 60-70 kappaletta ensimmäisessä osassa. 

Yksi pelaaja, joka sai kutsun postissa oli Eddie Pepperell. Vuoden 2018 aikana kulttipelaajan maineeseen noussut Pepperell pelasi elämänsä kauden aikana sijalle 35. Nousua tuli vuoden aikana 98 sijaa. Se toi samalla myös uran enimmäisen kutsun Augustaan. 

    Näytä tämä julkaisu Instagramissa.         

2019 is already off to a hot start! #masters #excited #augusta

Henkilön Lucas Bjerregaard (@lucasbjerregaard) jakama julkaisu Tammi 2, 2019 kello 7.42 PST

Mitkä ovat suomalaisten mahdollisuudet päästä mukaan Augustaan huhtikuun alkupuolella? Se vaatisi nousua maailmanlistan 50 parhaan joukkoon maaliskuun loppuun mennessä. Realistiset mahdollisuudet? Ei varsinaisest, mutta täysin mahdotonta se ei ole etenkään Mikko Korhoselle

Alkuvuodesta on jaossa isoja pisteitä erityisesti Abu Dhabissa ja Dubaissa, jossa mukana on paljon maailmantähtiä. Pari sijoitusta kolmen parhaan joukkoon tai yksi voitto nostaisi Korhosen erittäin lähelle maailmanlistan 50 parhaan joukkoa nykyiseltä 109:ltä sijalta. 

Kim Koivu (196), Kalle Samooja (239) ja Tapio Pulkkanen (249) vaatisivat jo vähintään kaksi voittoa ennen huhtikuuta, jotta paikka Augustaan aukeaisi. Mikko Ilosta tuskin nähdään Augustassa. Ilonen ottaa pientä lomaa kilpailemisesta alkukaudella, eikä ole mukana kiertueen peleissä Lähi-idässä.

Suomalaisten pelit jatkuvat 17.1 kun Abu Dhabissa käydään vuoden ensimmäistä Rolex Seriesin osakilpailua. 

Etsi luettavaa