Hyppää sisältöön

Mastersin kolmas kierros: Jon Rahm vs. Brooks Koepka – Tiger Woods rimaa hipoen jatkoon

Jon Rahm selviytyi aamun vaikeista olosuhteista kunnialla. Kuva: Getty Images

Jon Rahm (-10) urakoi vaikeissa olosuhteissa itsensä kahden lyönnin päähän levänneenä lauantai-illan yhteiselle kierrokselle lähtevästä Brooks Koepkasta (-12). Tiger Woods (+3) selvisi jatkoon viimeisellä tuloksella.

Lauantai-aamun pelit olivat kylmän ilman ja sateen takia huomattavan raskaat niille 39:lle osallistujalle, jotka kiersivät 1-9 reikää saattaakseen toisen kierroksen loppuun.

Tulostaso oli tästä syystä heikkoa, eikä kärkikuusikkoon noussut uusia nimiä.

Jon Rahm osoitti melkoista kovuutta selvittäen kaksi hankalaa par-puttia ja tehden yhdeksän reiän jaksoon kolme birdieä.

Päivän ja koko kisan ensimmäisen boginsa hän otti 16:lla kolmella putilla. Torstaina hän avasi pelin tuplabogilla, silloin putteja kertyi neljä.

Toinen bogi Rahmille kirjattiin viimeisellä, joka nosti eron Koepkaan taas kahteen lyöntiin.

Rahm on pelannut kaksi ensimmäistä kierrostaan vakuuttavalla tavalla kisaa johtavan Brooks Koepkan tavoin.

Amatööri uskoo kykenevänsä voittamaan Mastersin

Espanjalaisen peli ja tulos voidaan nostaa perustellusti joa Koepkan edelle, sillä lauantain lisäksi hän kiersi kenttää myös torstaina ja perjantaina hankalammissa olosuhteissa., joka myös tilastoista on helposti havaittavissa.

Koepka (65-67,-12) pelasi molemmilla kierroksilla parhaan tuloksen. Avauskierroksella samaan ylsivät Viktor Hovland ja Jon Rahm, jälkimmäisellä kymmenenneksi noussut Russell Henley (73-67,-4)

Lauantai-illan kolmannelle kierrokselle Koepkan ja Rahmin kirittäjäksi lähtee 23-vuotias hallitseva U.S. Amateur Openin voittaja Sam Bennettt (-8) joka haastaa kokeneet major-voittajat täysin ilman paineita.

Bennett sai itseluottamukseensa lisää boostia pelattuaan kaksi ensimmäistä kierrosta samassa ryhmässä maailmanlistan ykkösen, Scottie Schefflerin kanssa. Bennett (68-68,-8,) jätti supertähden (68-75,-1) toisella kierroksella seitsemän lyönnin päähän.

Perjantain kierroksensa jälkeen hän oli enemmän kuin luottavainen.

”Pelaan erittäin hyvin. Minulla on uskoakseni kaikki ainekset voiton saavuttamiseen The Mastersissa”, Bennett tiivisti ajatuksensa.

The Mastersin historiassa kolme pelaajaa on jakanut lopputuloksissa toista sijaa. Frank Stranahan onnistui tässä ensimmäisenä (1947), Ken Venturi (1956) ja Charlie Coe (1961) seuraavina.

Billy Joe Patton oli kolmas (1954), Harvie Ward neljäs (1957)

Edellisen kerran amatööri on sijoittunut The Mastersissa lopullisella tuloslistalla kymmenen joukkoon vuonna 1961. Tällöin Jack Nicklaus oli seitsemäs, mutta ei paras amatööri. Sen kunnian sai toiseksi sijoittunut Coe.

Vuosikymmenten saatossa osaavien ammattilaisten määrä on kasvanut ja taso noussut.

Amatööreistä 2000-luvulla parhaan sijoituksn on The Mastersissa saavuttanut Ryan Moore, joka oli 13:s kaudella 2005.

Rory McIlroy ja Justin Thomas katsomoon

Karsiutuneiden listalla nimekkäimmät pelaajat ovat Rory McIlroy, Justin Thomas, Louis Oosthuizen ja Bryson DeChambeau.

Lauantain olosuhteet kolahtivat loppusuoralla kovimmin Justin Thomasiin, joka menetti otteensa 11:n tuplaan ja pelasi kahdeksan viimeistä kuusi yli karsiutuen yhdellä lyönnillä.

Fred Couples puolestaan teki Mastersin uuden ennätyksen. Hän selvisi jatkoon kaikkien aikojen vanhimpana osallistujana Ikää ”Boom Boomilla” on 63 vuotta ja 184 päivää.

Hyvä ystävä avitti Tiger Woodsin jatkoon

Tiger Woods taisteli niinikään mainiosti. Cut-raja nousi viimeisen puolen tunnin aikana lukuun +3. Tässä avitti Woodsin jälkeen maaliin tullut Justin Thomas romahtamalla kahdeksalla viimeisellä reiällä pelaten ne kuusi yli parin.

Samalla Tiger Woods sivusi Mastersin ennätystä cutin selvittämisessä peräkkäin. Hän liittyi Fred Couplesin ja Gary Playerin ketjuun. Kolmikolla on 23 perättäistä onnistumista listallaan. Woods on kuitenkin ainoa, jolla on sarja käynnissä. Vuoden kuluttua hän voi nousta yksinään listan kärkeen.

Kolmas kierros käynnistyi pikatahtiin

Hyvin odotetusti Mastersin kolmas kierros käynnistettiin niin pian kuin mahdollista. Kääntö kolmannelle kierrokselle toisen loppumisen jälkeen otti ensimmäisiltä ryhmiltä vain reilut 30 minuuttia.

Ensimmäiset kolmikot ykköseltä ja kympiltä käynnistivät kierroksensa 18.30.

Kärkikolmikko Brooks Koepka-Jon Rahm-Sam Bennettt starttaa klo 20.06 ja lopettaa urakkansa aamuyöstä kello yhden jälkeen.

Kolmannen kierroksen starttiajat

Tulospalvelu

Etsi luettavaa