Hyppää sisältöön

Mastersin avauskierros lähestyy – Sääennuste vaikuttaa valmistautumiseen

Sääennusteen mukaan viikon paras keli tulee olemaan tiistain harjoituskierroksella. Maanantaina päivä keskeytettiin ukkosmyrskyn takia ja sama saattaa tapahtua keskiviikkona kun ennuste lupaa ukkosta 100% todennäköisyydellä. 

Kilpailun alkaessa torstaina muuttuu keli kylmäksi ja tuuliseksi. Torstai- ja perjantaiaamuna lämpötila tulee olemaan alle kymmenen astetta ja kohoaa vain 16-18 asteeseen päivän aikana. Viikonlopulle keli lämpiää ja tyyntyy ja parhaiden kierrosten voidaan olettaa tulevan vasta lauantaina ja sunnuntaina. 

Kilpailun kannalta tärkeintä on sateeton ennuste, joka lupaa vain pientä todennäköisyyttä torstaille ja poutaa loppuviikolle. 

Avauskierrosten tuulinen keli tulee olemaan haastava. Korkeiden puiden välissä liikkuva tuuli on aina vaikea arvioida. Tässä kelissä kokemus saattaa nousta entistä tärkeämmäksi tekijäksi. Lisäksi keskiviikon ja maanantain ukkonen tulevat vaikeuttamaan kilpailuun valmistautumista. 

Augustassa suosikit tuntuvat onnistuvan hyvin vuosi toisensa jälkeen. Aikaisempi menestys onkin ehkä helpoin tapa arvioida pelaajien voittomahdollisuuksia. Kenttä vaatii hyvin tiettyjä taitoja pelaajalta vuosi toisensa jälkeen ja itseluottamus Augustan griineillä rakentuu menestyksen kautta. Masters on tarjonnut useita moninkertaisia voittajia (17). 

Usein lähestymislyönnit voidaan nostaa kilpailun tärkeimmäksi osa-alueeksi. Muodokkaat griinit tarjoavat pallolle vain pieniä laskeutumisalueita. Griinien nopeuden ja kallistusten takia virheiden paikkaaminen lähipelillä voi olla miltein mahdotonta. Lipunpaikat usein palkitsevat oikein pelatun lähestymisen. Tarkka pelaaja pystyy käyttämään kallistuksia hyödykseen ja saamaan pallon entistä lähemmäksi reikää. 

Augusta Nationalissa ei ole varsinaista raffia. Väylän ulkopuolelle suuntautunut lyönti ei rullaa yhtä hyvin hieman pidemmässä ruohossa tai saattaa joutua mäntyjen taakse. Silti kenttä ei rankaise kovin pahasti avauslyönneistä ja pelaajalla on varaa tehdä muutama virhe tiipaikalta, kunhan pallo ei päädy strategisesti väärään paikkaan. 

 

 

Etsi luettavaa