Hyppää sisältöön

Mastersin avauskierros kulki viime vuosien malliin

Mastersin taika aloittaa kesän golfkauden suurella innolla. Avauskierroksen peli vastasi hyvin pitkälle viime vuosien mallia.

Jordan Spieth on tilastollisesti kilpailun ennakkosuosikkeja. Hän on pelannut kilpailun neljä kertaa ja sijoittunut kahden parhaan joukkoon kolmesti. 

Torstain takaysillä Spieth säikäytti vastustajansa jälleen tekemällä viisi peräkkäistä birdiä. Hän johtaa kilpailua kahdella lyönnillä tuloksessa -6.

Spieth kertoi strategian Mastersissa toimivan parhaiten etenkin kilpailun kärjestä. Augustassa on pysyttävä kärsivällisenä ja saatava lähestymiset vain griinien keskelle. Pienetkin lipsahdukset johtavat helposti bogeihin. Kilpailun kärkipaikalta on kaikista helpointa pysyä kärsivällisenä. 

Tony Finau ja Matt Kuchar jakavat toista sijaa tuloksessa -4. Tony Finau palautui nilkkavammasta nopeasti. MRI ja Röntgen kuvat eivät näyttäneet rakenteellisia rikkeitä ja Finau pääsi lähtemään ensimmäiseen Mastersiin pahasta säikähdyksestä huolimatta. Torstain kierrokselle hän lähti innokkaana eikä nilkka juuri vaivannut päivän aikana. 

Suosikeista Rory McIlroy ja Henrik Stenson aloittivat loistavasti tuloksilla 69, -3. Rory kuvaili kaikkien osa-alueiden toimineen hyvin ja oli innoissaan pelinsä tasosta. 

Tiger Woodsin osallistuminen tuo kilpailulle yhden ison tarinan lisää. Woods aloitti kierroksen tehottomasti ja luisui tulokseen +3 kahdentoista reiän jälkeen. Woods onnistui kuitenkin taistelemaan tuloksen lähemmäksi paria. Birdiet väylille 14 ja 16 jättivät kierrostulokseksi 73, +1. 

Kierroksen jälkeen Woods puhui tehottomasta pelistä par vitosilla. Hän ei onnistunut tekemään vitosille yhtään birdiä ja hävisi Spiethille näillä väylillä yhteensä viisi lyöntiä. Silti peli muilla väylillä oli varmaa ja tuloksesta +1 Woods voi hyvin ponnistaa kohti kärkeä. 

Päivän negatiivinen yllätys oli Sergio Garcian ennätysmäinen epäonnistuminen kentän viidennellätoista väylällä. Espanjalainen löi veteen viisi kertaa peräkkäin. Lipun juureen laskeutuneet lähestymiset eivät vain halunneet pysähtyä ja backspinni vei pallon veteen kerta toisensa jälkeen. Kierroksen jälkeen Sergio kertoi tehneensä tuloksen 13 ilman yhtään huonoa lyöntiä. Kierrostulokseksi tuli 81 ja puolustavan mestarin kilpailu on käytännössä ohitse. 

Tulospalvelu

 

Etsi luettavaa