Hyppää sisältöön

Mastersin avauskierroksella yksi mies nousi ylitse muiden

Tuulisessa ja kylmässä kelissä birdiet olivat kiven alla. Päivän kierroskeskiarvo nousi tulokseen 75 kun jopa par vitoset tuottivat pelaajille suuria haasteita. 

Vain yksitoista pelaajaa onnistui alittamaan parin torstaina. Päivän puolivälissä William McGirt toi elämänsä ensimmäisen Masters kierroksen maaliin tuloksessa 69, -3 ja näytti siltä, että tässä olisi päivän kärkitulos. 

Iltapäivällä yksi mies nousi ylitse muiden. Charley Hoffman lopetti etuysin tekemällä birdiet väylille 6, 8 ja 9. Tulos putosi upeasti kaksi alle parin ja lisää oli vielä tulossa. Hoffmanin tulikuumat lähestymiset ja rautahermoinen putteri johtivat vielä birdeihin väylille 12, 14, 15, 16 ja 17. Viimeisellä väylällä birdie jäi vain sentin päähän reiästä. 

Yhteistulos 65, -7 lienee yksi majorhistorian parhaista avauskierroksista. Haastavissa olosuhteissa Charley pelasi kymmenen lyöntiä päivän keskiarvoa paremmin ja nousi kilpailussa neljän lyönnin johtoon. Matalat lähestymiset pysyivät hyvin kontrollissa myös tuulessa ja kuuma putteri onnistui käyttämään paikat hyödyksi. Hoffman teki päivälle huikeat yhdeksän birdiä. 

Charley Hoffman on ensimmäistä kertaa majorkilpailun kärjessä. Paras sijoitus tähän asti on ollut T9, 2015 Mastersissa. 

Päivän parhaissa tuloksissa nähtiin useita hyviä nousuja takaysillä. Lee Westwood (-2) teki viisi birdiä putkeen väylille 13-17. Ernie Els (E) kiri kilpailuun mukaan tekemällä takaysille neljä birdiä. Rory McIlroy (E) onnistui kääntämään päivän kulun birdeillä väylille 13, 15 ja 16. 

GettyImages

Maailmanlistan kärkikymmeniköstä Rory aloitti parhaiten. Justin Thomas jäi tulokseen +1 ja Jason Day +2. Jordan Spieth teki yhdeksikön väylälle viisitoista ja romutti tuloksensa (+3). Stenson (+5) teki neljä bogia heti kierroksen alkuun ja Hideki Matsuyama päätyi tulokseen (+4). 

Nuorten tykkien sijaan kärjen tuntumaan pelasi suuri joukko veteraaneja. Avauskierroksen kovassa kelissä kokemus nousi erittäin tärkeäksi tekijäksi. Yhteistuloksessa par tai paremmin ovat Mickelson, Rose, Garcia, Westwood, Els, Kjeldsen, Casey ja Kuchar. 

Dustin Johnson ei startannut kierrokselle lainkaan. Hän kaatui keskiviikkona iltapäivällä vuokra-asunnon portaikossa ja satutti selkänsä, sekä vasemman kyynärpään. Torstaina Dustin yritti lämmitellä rangella ennen kierrosta mutta ei pystynyt lyömään palloa täydellä teholla. Lopullinen päätös oli kilpailusta vetäytyminen. Johnson ei uskonut pystyvänsä haastamaan kilpailun voitosta. 

Leaderboard

Etsi luettavaa