Hyppää sisältöön

Mastersiin tasan kuukausi – näin Augusta National muuttui ruskeasta vihreäksi 10 päivässä: katso kuvat ennen ja jälkeen

Augusta Nationalissa tapahtui kymmenessä päivässä suuri muutos.

Tiesitkö, että Augusta National menee kiinni kesäksi. Kun se avataan jälleen syksyllä, ruskeaksi muuttuvan bermudaruohon päälle kylventään englanninrairuohoa.

Masters Tournament järjestetään normaalisti aina huhtikuun ensimmäisellä täydellä viikolla. Muista major-turnauksista poiketen se pelataan aina samalla kentällä: Augusta National Golf Clubilla.

Tänä vuonna tilanne on toinen, sillä Masters siirrettiin huhtikuulta marraskuulla koronaepidemian takia. Kilpailu järjestetään kuukauden päästä eli 12.–15. marraskuuta. Tällä kertaa se ei aloita vaan päättää major-kauden. Aiemmin Masters on siirretty toisen maailmansodan aikaan vuonna 1943, 1944 ja 1945.

Moni tuntee Masters-kentän vihreydestään ja kukkaloistostaan. Ne välittyvät eri puolille maailmaa televisiolähetyksistä. Siksi moni golfari hieraisi silmiään vähän aikaa sitten, kun Georgian osavaltiossa sijaitsevalta kentältä levisi sosiaalisen median välityksellä julkisuuteen kuvia, joissa Augusta National näytti kaikkea muuta kuin vihreältä.

Eureka Earthin ottamassa ilmakuvassa ainoat vihreät osat kentällä olivat viheriöt, eikä bunkkereissa ollut hiekkaa ollenkaan vielä syyskuun lopulla.

Bunkkerihiekkaa ei tarvittu, koska Augusta  National sulkee perinteisesti ovensa loppukeväästä koko kesän ajaksi, jolloin kentällä on aikaa tehdä muutoksia ja perusparannuksia.

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

Henkilön Eureka Earth (@eurekaearth) jakama julkaisu Syys 27, 2020 kello 10.25 PDT

Lokakuun alussa tilanne oli täysin toinen. Väylät ja karheikot vihersivät jälleen, ja bunkkereissa kimalsi valkoinen hiekka.

”Suuret kannustukset kaikille kentänhoidosta vastanneille taikureille ja joillekin niistä tontuista, jotka ovat maagisesti muuttaneet Augusta Nationalin takaisin golfin ihmemaaksi”, Eureka Earthin päivitti kuvan yhteyteen.

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

Henkilön Eureka Earth (@eurekaearth) jakama julkaisu Loka 3, 2020 kello 8.35 PDT

Oikeasti kyseessä ei ole magiasta, vaan nopea muutos ruskeasta vihreäksi johtuu siitä, että Augusta Nationalin väylä- ja karheikkoruoho on bermudaa, joka toimii hyvin kuumassa ja kosteassa ympäristössä, mutta menee syksyn tullen öiden kylmetessä lepotilaan ja muuttuu ruskeaksi.

Siksi syksyisin bermudan päälle kylvetään englanninraiheinää, jota käytetään nurmikoiden siemenseoksissa muun muassa siksi, että nurmikko alkaisi vihertää nopeasti. Lajike myös kasvaa tasaisena mattona.

Augustan viheriöt vihersivät aiemmassakin kuvassa, koska ne ovat eri ruoholajiketta eli bentgrassia. Se kestää bermudaa paremmin kylmyyttä.

Vaikka ilmakuvissa kenttä näyttää erinomaiselta, on vaikea sanoa, miltä nurmi näyttää läheltä.

Jotkut asiantuntijat ovat epäilleet, että nurmipinta saattaa olla vielä kuukauden päästä hieman hentoinen suhteellisen tuoreen päällekylvön seurauksena.

Etsi luettavaa