Hyppää sisältöön

Masters – Voittajasuosikit pelasivat asemiin lauantaina

Mastersin voittaja ratkaistaan vasta sunnuntain takaysillä. Pelaajan on kuitenkin selviydyttävä kolmesta ensimmäisestä kierroksesta. 

Lauantaina nähtiin hienoja nousuja ja kilpailun parhaat pelaajat löytyvät tuloslistan kärjestä. Kärkipaikalle pelasivat Justin Rose ja Sergio Garcia tuloksessa -6. Rose iski päivän parhaan kierroksen 67 (-5) pelaamalla takaysin upeasti viisi alle parin. Sergio Garcia luotti tasaiseen peliinsä ja ampui kolmannen peräkkäisen kierroksen alle parin.

Espanjalainen jatkoi loistavaa draivaamista osuen lauantaina yhteentoista väylään ja viiteentoista griiniin. Lähipelille ei jäänyt turhia paineita ja Garcia onnistui murtamaan kolmatta kierrosta vaivanneen taian. Tähän asti hän ei ollut rikkonut paria kertaakaan Mastersin kolmannella kierroksella ja keskiarvo lauantaille oli surkea 75. Huonojen lauantain tulosten takia Sergiota ei olle aikaisemmin nähty Mastersin terävimmässä kärjessä.

Tällä viikolla peli perustuu miehen vahvuuksiin. Hän on osunut keskiarvolla 11,6 väylään kierrosta kohden ja näin luonut loistavat edellytyksen puhtaalle pelille. Putterin voidaan sanoa toimineen riittävän hyvin sillä Sergio on sortunut kolmeen puttiin vain kertaalleen viikon aikana. Masters voitto paikkaisi monta menetettyä mahdollisuutta majoreissa. 

Sunnuntaina kärkiryhmän edelle lähtee varteenotettava kaksikko. Rickie Fowler (-5) ja Jordan Spieth (-4). Viime vuoden epäonnistumisen jälkeen Spieth on palannut kilpailuun hyvällä vimmalla. Tällä viikolla hän on joutunut kirimään kärkeä kiinni avauskierroksen 75 jälkeen. Spieth on pelannut kilpailun vasta kolme kertaa mutta sijoitukset ovat 2, 1 ja 2. 

GettyImages

Rickie Fowler hakee ensimmäistä majorvoittoa. Kausi 2016 oli surkea majorien suhteen mutta 2015 Fowler sijoittui viiden parhaan joukkoon kaikissa neljässä suurkilpailussa. Rickie on kouliintunut tourilla voittajaksi pikkuhiljaa. Tällä viikolla pallonlyöminen ei ole ollut muiden kärkipelaajien tasolla mutta loistava puttaaminen on pitänyt amerikkalaisen kuvioissa mukana. Sunnuntaina svingin on toimittava hieman paremmin. 

On todennäköistä, että voittaja löytyy kärkinelikosta mutta voittajaehdokkaiksi voidaan vielä laskea Ryan Moore (-4), Charley Hoffman (-4) ja Adam Scott (-3). 

Leaderboard

Etsi luettavaa