Hyppää sisältöön

Masters Tournament käynnistyy huomenna, mutta palkintopotin suuruus on vielä arvoitus

Scottie Scheffler sai viime vuonna voitostaan kiertopalkinnon ja vihreän takin lisäksi 2,7 miljoonaa dollaria. KUVA: GETTY IMAGES

The Mastersin palkintopotin suuruus kerrotaan ilmeisesti vasta lauantaina. Viime vuonna potissa oli 15 miljoonaa dollaria.

Aiempina vuosina major-turnausten palkintopotti on ollut selvästi suurempi kuin muissa kilpailussa. Tänä vuonna LIV Golf on kääntänyt tämänkin päälaelleen, sillä arvioiden mukaan The Masters Tournamentissa olisi jaossa ”vain” 15 miljoonaa dollaria eli saman verran kuin viime vuonna ja 10 miljoonaa vähemmän kuin maaliskuun Players Championshipissä.

Kyseessä on vielä arvio, vaikka kilpailu käynnistyy jo huomenna. Järjestäjät eivät nimittäin ole vielä julkistaneet palkintopotin kokoa. Summa kerrotaan julkisuuteen ilmeisesti vasta lauantaina.

Mutta onko pelaajille jo kerrottu sitä, kuinka suurista seteleistä Mastersissa tänä vuonna pelataan, sitä ei vielä tiedetä.

Mastersin lisäksi myöskään muiden major-turnausten palkintopottien kohdalla on vielä viiva. Uusi linja on, että muutkin majorit julkaisevat potin suuruuden vasta kilpailun alla.

Syy tähän lienee se, että viime aikoina miesten huippugolfissa keskustelu on pyörinyt rahan ympärillä, kun PGA Tour ja LIV Golf ovat kilpailleet pelaajista nostamalla golfkilpailujen palkintopotit todella korkealle tasolle. PGA Tourilla on tänä vuonna 12 turnausta, joiden palkintopotissa on vähintään 20 miljoonaa dollaria. LIV Golf -kaudella pelataan yhteensä 14 kilpailua, joista jokaisen potti on vähintään 25 miljoonaa dollaria.

Vaikuttaisi siis siltä, että majorit eivät ole lähteneet mukaan PGA Tourin ja LIV Golfin huutokauppaan huippupelaajista, vaan luottavat siihen, että arvoturnauksilla riittää vetovoimaa myös ilman isoa rahaa. Ja näinhän sen pitäisikin olla, että rahasäkkien sijaan arvoturnauksissa keskittäisiin enemmän urheiluun.

Eikä voittaja missään nimessä jää puille paljaille, jos joutuu tyytymään 2,7 miljoonan dollarin voittopottiin. Ja sitä paitsi major-menestystä seuraa poikkeuksetta myös maallinen mammona myös muussakin muodossa.

Etsi luettavaa