Hyppää sisältöön

The Masters: Patrick Reed on tiukkojen paikkojen spesialisti

Patrick Reedin käsi ei tärissyt ratkaisun hetkellä vuonna 2018

The Masters Tournament sai arvoisensa lopun. Kilpailun voittoa päästiin jännittämään viimeiseen puttiin saakka. Viimeisillä hetkillä nähtiin draamaa ja tapahtumaa kuten olettaa saattoi.

Kauden ensimmäinen major-kilpailu on valmis. Patrick Reed sai pukea ylleen vihreän takin. 27-vuotias jenkki dominoi kilpailua johtaen sitä toisesta kierroksesta lähtien. Reed pelasi vahvaa ja rohkeaa peliä johtoasemassa, eikä päästänyt ketään ohi kahden viimeisen päivän aikana. 

Patrick Reedia voidaan pitää tiukkojen paikkojen spesialistina. Vaikka miehestä selkästi näkyi läpi jännitys, onnistui hän aina keräämään itsensä tiukkojen paikkojen tullen. Käsi ei vapissut tärkeimmissä lyönneissä, vaan esitystä voidaan pitää todella mestarillisena. Jordan Spieth ja Rickie Fowler löivät kovan kirin päälle, mutta aika loppui kesken. Reed löi vähiten lyöntejä 72 reiän aikana. 

Mestari on osoittanut jo useasti tiukassa paikassa olevansa parhaimmillaan. Mitä suurempi yleisö, sitä terävämpi on Patrick Reed. Vaikka hän aloitti kierroksensa bogilla, ei ollut parhaimmillaan pelillisesti, onnistui hän tekemään riittävän suorituksen pelaamalla taktisesti todella kypsää peliä. 

Voittoon tarvitaan myös tuuria. Reedilla oli monia kohtia viimeisellä takaysillä, jossa Rouva Fortuna olisi voinut tehdä voittamisesta vaikeampaa. Ensimmäinen todellinen munkki kävi väylällä 13. Reedin toinen lyönti par-vitosella jäi lyhyeksi, mutta kuin ihmeen kaupalla jäi rinteeseen, eikä valunut veteen. Väylältä tullut par olisi hyvin voinut olla myös bogi. 

Toinen onnenkantamoinen tuntui ratkaisseen pelin. Väylällä 17 Reed oli askeleen perässä, mutta selvisi kuivin jaloin. Pitkä birdieputti viheriön ulkopuolelta oli todella vauhdikas ja olisi saattanut jopa rullata ulos greenilta. Se osui kuitenkin tankoon hidastaen vain kaksi metriä pitkäksi. Käsi ei vapissut ja Reed pääsi viimeiselle lyönnin johdossa. Samaan aikaan yleisö huusi viimeisellä greenilla kun Rickie Fowler lopetti kierroksensa tyylikkääseen birdieen. 

Viimeisellä Reedin avaus jäi vain pari metriä väyläbunkkerista lyhyeksi. Täydellisen avauksen jälkeen lähestyminen halasi greenin vasenta laitaa. Metrin enemmän vasemmalle ja Reedilla olisi ollut lähes mahdoton paikka tehdä paria. 

Rickie Fowler oli terävänä, mutta aika loppui kesken

Rickie Fowler oli terävänä, mutta aika loppui kesken

Getty Images

Kaksi puttia voittoon, seitsemän metriä kovaan alamäkeen. Ensimmäinen putti valahti reilun metrin pitkäksi. Mitä miettii Patrick Reed. Vihreä takki tai uusinta. Putti, jota hänkin on varmasti harjoitellut läpi elämänsä asettaen mielessään itsensä vastaavaan tilanteeseen. Käsi ei vapissut, vaan putti otti kiinni reiän vasemmasta laidasta päätyen sisään. The Mastersin mestari oli selvillä! 

Patrick Reed käyttäytyi läpi viimeisen kierroksen yllättävän maltillisesti. Ei ollut samaa Ryder Cup -sekoilua kuin mihin olemme tottuneet. Hänen silmissään paloi, mutta lataus ei mennyt yli. Suoritus oli yllättävän kypsä. Mestarillinen esitys ei jättänyt kysymystäkään kuka oli kilpailun paras pelaaja. 

Viimeiselle kierrokselle yhdeksän lyöntiä perässä lähtenyt Jordan Spieth osoitti jälleen kuka on Augustan kuningas. Spieth sai sarjaansa jatkoksi kolmannen sijan. Spiethin tulitusta seuratessa nähtiin miten tulisieluinen ratkaisija Spieth on tosipaikan tullen. Viimeisen väylän bogi tappoi kuitenkin voittomahdollisuudet. Spieth ei kuitenkaan jossitellut, vaan totesi pelanneensa yhden uransa parhaista kierroksista. 

Rickie Fowler oli jäätävän kova. Fowler puttasi jokaisen tärkeän putin sisään loppuhetkillä ja asetti paineet Reedin nurkkaukseen. Jos peli olisi jatkunut vielä pari reikää, olisi Fowlerin osakkeet olleet korkealla. Fowler sai vyölleen jälleen yhden majorin top-5 sijan. Olisi helppo todeta, että major-voitto on vain kulman takana! 

USA:n näkökulmasta tuleva Ryder Cup -joukkue vaikuttaa todella vaaralliselta. Kärkikolmikko Mastersissa on nuori, nälkäinen – kaikki valmiita Pariisin kilpailuun. Kun listaan lisätään Justin Thomas ja Dustin Johnson, on rosteri suoraastaan pelottava eurooppalaisten kannalta. 

Rory McIlroyn Grand Slam jäi vielä odottamaan itseään. Joka vuosi Mastersissa tavoite on sama – saada lopultakin se vihreä takki. Rorysta näki kilometrien päähän suuri nälkä voittaa kilpailu. Tälläkin kertaa se näkyi kuitenkin yliyrityksenä. McIlroy ei päässyt viimeisellä kierroksella enää pallosta läpi kuten on totuttua. 

Masters osoitti jälleen suuruutensa. Augustan kenttä on golfmaailmalle tuttu. Reiän paikat ovat tutut. Ihmiset rakastavat kilpailua. Kenttä erottelee jyvät akanoista ja mittaa peliä kokonaisvaltaisesti. Tällä kertaa paras pelaaja oli Reed ja hän teki voitollaan itsestään legendan. Saa nähdä mitä ruokaa hampurilaisten suuri ystävä tarjoaa ensi vuonna mestareiden illallisella. Rory McIlroy voi maistella samaan aikaan omia klubiburgereitaan klubitalon kuolevaisten puolella, sillä mestareiden illalliselle hän ei saa kutsua – vieläkään. 

The Masters – over and out. Palataan asiaan vuoden kuluttua! 

Etsi luettavaa