Hyppää sisältöön

Masters – Neljä miestä kilpailun kärjessä

Sergio Garcia putosi cutista viime viikolla Houston Openissa. Lauantaina hän alkoi tuntea kehossaan koronaoireita.

Augusta Nationalissa alkaa todella tapahtua viikonloppuna.

Kolmannelle kierrokselle lähdettäessä kärkipaikkaa jakaa neljä pelaajaa. Yhteistuloksessa -4 ovat Rickie Fowler, Thomas Pieters, Charley Hoffman ja Sergio Garcia

Kaikki neljä ovat saapuneet kärkipaikalle hieman eri tavoin. Perjantaina Fowler (67) ja Pieters (68) pelasivat päivän kaksi parasta tulosta. Fowler on osunut vain kymmeneen griiniin kierrosta kohden, mutta lähipeli ja erityisesti putteri ovat olleet kuumana. Perjantain kierroksen hän pelasi vain 23 putilla. Viikonloppuna on lyömisen parannuttava, sillä vastaavaa puttitasoa on lähes mahdotonta ylläpitää neljä päivää. 

Garcia on vuorostaan lyönyt palloa loistavasti. Kahden kierroksen aikana hän on missannut vain neljä väylää, eikä Sergio ole joutunut luottamaan pelkkään putteriin. Jos lyöminen jatkuu vahvana on espanjalainen hyvä voittajasuosikki. Hän tarvitsee vain yhden kuuman puttipäivän viikonloppuna. 

Avauskierroksella kärkituloksen (65) pelannut Charley Hoffman otti takapakkia perjantaina pelaamalla kentän  75, +3. Kymmenen lyönnin ero avauskierrokseen nähden tuli lähestymisissä ja griineillä. Hoffman osui vain kymmeneen griiniin perjantaina, eikä onnistunut saamaan palloa reiän alapuolelle lähestymisissä. 

Kärkisijat tulevat taas muuttumaan paljon lauantaina. Hyvissä asemissa viikonloppuun lähtee iso joukko voittajasuosikkeja. Jon Rahm ja Justin Rose ovat  tuloksessa -1. Adam Scott, Phil Mickelson ja Jordan Spieth ovat parissa ja Rory McIlroy tuloksessa +1. Konkareista Fred Couples on loistavasti tuloksessa -1. Viikonloppuna nähdään miten Freddien kunto kestää kaksi viimeistä kierrosta. Yli viisikymppisenä hän on sijoittunut 20 parhaan joukkoon viisi kertaa ja taistellut jopa kilpailun voitosta pariin otteeseen. 

GettyImages

Viikonloppuna tuulen odotetaan tyyntyvän ja kelin lämpiävän. Olosuhteet siis helpottuvat, mutta kentän viritykset muuttuvat entistä vaikeammiksi. Tähän asti maanantain ja keskiviikon sateet ovat pitäneet griinit pehmeinä. Lauantaina ja sunnuntaina pintojen voidaan olettaa kovenevan. Väyläosumien ja griiniosumien merkitys kasvaa, kun palloa on vaikeampi kontrolloida rautapelissä ja lähipelissä. Kova kenttä vaatii enemmän puhtaita lyöntejä ja yhä paremman pelistrategian. 

Leaderboard

 

Etsi luettavaa