Hyppää sisältöön

Martin Kaymer pakkovoiton edessä: ”Finaalikierros jännittää”

Martin Kaymerilla ja Craing Connellylla on  sunnuntaina kaikki paineet niskassaan

Martin Kaymer tunnettiin parhaina vuosinaan voittokoneena, joka sotki konseptinsa yrittäessään kääntää lyöntinsä drawn puolelle menestyäkseen US Mastersissa.

Saksan Martin Kaymer (-9) saa sunnuntaina Diamond Country Clubilla viimeiseen ryhmään seurakseen Alejandro Canizaresin (-9), sekä maanmiehensä Maximilian Kiefferin (-8).
Edellä kulkevissakin ryhmissä on pelaajia, joilla on hyvät mahdollisuudet ykköstilaan Austrian Openissa.

”Finaalikierros jännittää minua. On upeaa olla asetelmassa, josta voi kisan voittaa. Silti se ei ole tärkein asia. Edelliskaudella minulla oli pari kisaa joita en onnistunut käyttämämään (voittamaan).”

”Mitä useammin pääsee tavoittelemaan voittoa, sitä paremmin on omalla mukavuusalueella. Silloin on vain kysymys siitä, milloin voitto tulee”, Kaymer filosofoi lauantain kierroksen jälkeen.

Edellisestä voitostani on jo aikaa. Odotan sunnuntain kierrosta innolla”, Kaymer pyöritteli sanojaan poliitikon tavoin.

Martin Kaymerin menestyskausi jäi lyhyeksi

Asetelma on yksinkertaistettuna hyvin  selkeä.

Maailmanlistan entinen ykkönen, US PGA:n ja US OPenin voittaja, Ryder Cupin sankari Martin Kaymer on ”pakkovoiton” edessä.  

Edellisestä kannunnostosta tulee kesäkuussa kuluneeksi seitsemän vuotta. Kaymer voitti alkukesästä  sekä Players Championshipin sekä US Openin. 
Suurten voittojen listaan voidaan lisätä vielä samalta vuoden lokakuulta major-voittajien välinen taisto PGA Grand Slam.

Kaymerin odotettiin etenkin kausien 2010-2011 ja 2014 menestysten jälkeen nousevan kiintotähdeksi, jolla on mahdollisuudet saavuttaaa Career Grand Slam. 

Sen jälkeen, kun Kaymer voitti ensimmäisen majorinsa, PGA Championshipin uusinnassa vuonna 2010, alkoi murskavoittojen sarja.

Kuusi seuraavaa, ja viimeistä ykkötilaansä hän on ottanut keskimäärin hurjalla 4,5 lyönnin marginaalilla.
US OPenissa 2014 Kaymer pilasi jännityksen jo ennen sunnutaita, eroa seuraavaan tuli 8 lyöntiä.

Jos joku olisi tuossa vaiheessa väittänyt, että Kaymer ei voita seuraavien seitsemän vuoden aikana kertaakaan, häntä olisi pidetty kaistapäänä.

Drawn metsästys vauhditti alamäkeä

Peruslyönti, pieni fade, oli asiantuntijoiden ja Kaymerin itsensäkin mielestä syy, jonka johdosta hän oli täysin kujalla pelatessaan Augusta Nationalilla The Mastersia.
Neljä ensimmäistä yritystä päätyivät karsiutumiseen, vasta 2017 hän oli ensimmäisen, ja toistaiseksi ainoan kerran 30:n joukossa (17.)

Kaymer lähti muuttamaan svingiään tavoitellen avauksiinsa drawta. Tämän projektin aikana menestys kääntyi laskuun. 
Martin Kaymer on pudonnut maailmantähdestä rivimieheksi.

Voittamisen taitoa Kaymerilla nimenomaisesti oli parhaina vuosinaan
Hän oli voittanut seitsemän vuoden jaksoon 2006-2012  yhteensä 18 kilpailua, joista viisi tuli kolmostasolta EPD Tourilta, muut pääkiertueilta.

166 kisaa ilman voittoa

US Openin2014 voiton jälkeen jälkeen Kaymer on pelannut 166 virallista maailmanlistan pisteitä tuottavaa kisaa voittamatta kertaakaan. Tämä sarja on musertava haava kenen tahansa tourjyrän, mutta erityisesti supertähden rinnassa.
Tuskaa lisää sekin fakta, että voitottoman jakson aikana sijoituksia kymmenen joukkoon on 33.
Eli ei peli suinkaan ihan sekaisin ole ollut.  Putti ja chippi ovat perinteisesti heikot osaset, mutta kipsaaminen loppusuoralla ovat muodostuneet myös ongelmaksi.

Saako unelma Ryder Cupissa pelaamisesta vauhtia Diamond Country Clubilta?

Ne, jotka ovat European Touria viimeisen parin vuoden aikanakin seuranneet, muistavat Kaymerin useat sulamiset ratkaisun hetkilläAustrian Open on hyvin pieni kisa, silti sen voitto / voittomahdollisuuden missaaminen varsin kevyessä seurassa on Kaymerille iso mittatikku.

Kaymer on puhunut tämänkin kauden aikana halustaan pelata Ryder Cupissa. 
Voitto sunnuntaina voisi tuoda boostia paikan jahtaamiseen, ykköstilan lipsahtaminen jollekin muulle olisi taas osoitus siitä, ettei saksalainen ole tasolla, jolla hänestä olisi apua USA:n kukistamisessa.

Paineet ovat Martin Kaymerin päädyssä. 

Elisa Viihde Viaplay näytttää Austrian Openin päätöspäivän sunnuntaina kello 14.30-19.30

Tulospalvelu

Etsi luettavaa