Hyppää sisältöön

Marraskuussa nähdään Brysonin ja Brooksin välisen vihanpidon viimeinen näytös ja rahastus

Bryson DeChambeaun ja Brooks Koepkan välinen ottelu pelataan 26. marraskuuta.

Bryson DeChambeau ja Brooks Koepka kohtaavat marraskuun lopussa Las Vegasissa haasteottelussa, joka todennäköisesti laittaa pisteen miesten kaksi vuotta kestäneelle vihanpidolle.

AMERIKKALAISET SEN osaavat, kaupallistamisen. 

Viimeisenä tästä on osoituksena myöhään eilen Suomen aikaan julkaistu tv-kaksinkamppailu, jossa kohtaavat Bryson DeChambeau ja Brooks Koepka.

Nyt ollaan siis onnistuttu kaupallistamaan kahden ihmisen toisiaan kohtaan kokema voimakas inho.

Ottelu on jatkoa vuonna 2018 alkaneille The Match -otsikon alla kulkeville tv-haasteotteluille, joista ensimmäisessä kohtasivat Tiger Woods ja Phil Mickelson, entisiä vihamiehiä hekin.

Matsien ideana on ollut kerätä kiinnostavia pareja tai tiimejä pelaamaan toisiaan vastaan, eikä tällä hetkellä golfissa ole kiinnostavampaa kaksikkoa kuin Koepka ja DeChambeau.

KAKSIKKO EI ole aiemmin peitellyt sitä, etteivät he toisiaan arvosta. Mutta voittoisan Ryder Cup -ottelun jälkeen nähtiin näiden kahden pelaajan välillä yllättävä lähentyminen, kun kaksikko halasi toisiaan voitonjuhlissa.

Ehkä miehet lopulta tajusivat, kuinka naurettavaksi keskinäinen kyräily oli ehtinyt muodostua.

Ihmisiä välirikko on tietysti kiinnostanut. Uutiset, jotka käsittelevät vihanpidon viimeisimpiä käänteitä, ovat erittäin luettuja. Yleisökin on myös valinnut puolensa. Koepkan fanit ovat esimerkiksi kilpailujen aikana tahallaan ärsyttäneet DeChambeauta kutsumalla tätä ”Brooksieksi”.

Brooksie-huutojen yleistyttyä PGA Tour kielsi katsojilta ne sillä uhalla, että vääräleuat voitaisiin tarvittaessa poistaa golfkentältä kokonaan.

HARVA MUISTAA, miten vihanpito alkoi.

No, se roihahti, kun pari vuotta sitten Koepka kritisoi voimakkaasti DeChambeauta hitaasta pelistä, joka oli tuolloin muutenkin esillä myös mediassa.

Tämän jälkeen on nähty erikoisia julkisia näytöksiä, joissa heidän kummankaan käytös ei ole ollut kovinkaan aikuismaista.

Uhittelu on kuitenkin poikinut miehille kosolti huomiota ja julkisuutta, mikä ammattiurheilussa ja etenkin yhdysvaltalaisessa ammattiurheilussa tarkoittaa rahaa. 

Yhtensä esimerkkinä tästä on PGA Tourin tänä vuonna ensimmäistä kertaa jakama 40 miljoonan dollarin bonus. Raha jaetaan kymmenelle eniten näkyvyyttä sosiaalisessa mediassa saaneelle pelaajalle, ja Koepka ja DeChambeau ovat varmasti vahvoilla tässä kilpailussa.

Eniten näkyvyyttä tuova pelaaja saa peräti 8 miljoonan dollarin bonuksen. Vain hieman enemmän pelaaja ansaitsisi palkintorahaa voittamalla kaikki neljä major-turnausta.

Esimerkiksi suomalaisgolfari Kalle Samooja epäili taannoin Esko Seppäsen podcastissa, että somebonuksella saattaa olla jotain tekemistä DeChambeaun ja Koepkan välisessä vihanpidossa.

OTTELU KÄYDÄÄN marraskuun 26. päivä.

Ottelun markkinoinnissa tuodaan voimakkaasti esille miesten välistä vastakkainasettelua ja kamppailu-urheilutematiikkaa. Tuskin esimerkiksi on sattumaa, että reikiä pelataan 12 eli yhtä monta kuin ammattilaisnyrkkeilyottelussa on eriä.

Ryder Cup -halailujen ja yhteisen haasteottelun sopimisen jälkeen Koepkan ja DeChambeaun välinen vihanpito ei ole kuitenkaan enää kovinkaan uskottavaa.

Kyse on pikemminkin siitä, että nyt otetaan loputkin irti kaksi vuotta kestäneestä vihanpidosta.

Las Vegasissa pelattavan matsin jälkeen pelaajat voivat sitten jatkaa huomion kalastelua esimerkiksi lyömällä hävyttömän pitkiä draiveja ja voittamalla lisää majoreita.

Etsi luettavaa