Markus Luoma on kovassa vireessä – eteni 32 parhaan joukkoon Amateur Championshipissä

Markus Luoma voitti kesällä 21-vuotiaiden suomenmestaruuden
Markus Luoma eteni The Amateur Championshipissä 32 parhaan joukkoon.

Markus Luoma pelaa parhaillaan paikasta 16 parhaan joukkoon Amateur Championshipissä.

Helsingin Golfklubia edustava Markus Luoma eteni eilen toiselle kierrokselle eli 32 parhaan joukkoon yhdessä maailman arvostetuimmista amatööriturnauksista The Amateur Championshipissä.

Perinteikkään kilpailun voittaja saa paikan muun muassa Masters Tournamentissa, U.S. Openissa ja The Open Championshipissä. Kilpailu toimi aikoinaan Mikko Ilosella ponnahduslautana. Ilonen voitti kilpailun vuonna 2000.

Englannissa Hillside Golf Clubilla ja Southport & Ainsdale Golf Clubilla pelattavassa turnauksessa Luoma selvitti hienosti tiensä lyöntipelikarsinnasta jatkoon sijoittumalla siinä yhdeksänneksi. Heti reikäpelien avauskierroksella hän otti arvokkaan päänahan päihittämällä Skotlannin Calum Scottin.

Scott on amatöörien maailmanlistalla sijalla 38, kun Luoman sijoitus on 355:s. Eilinen ottelu päättyi suomalaisen eduksi melko selvin lukemin 3/2.

Edellisviikolla nuorten miesten keskinäisessä kisassa Scott oli etevämpi, sillä hän sijoittui St. Andrews Trophyssä kolmanneksi, kun Luoman oli tyytyminen jaettuun viidenteen sijaan lyönnin heikommalla tuloksella.

Toisella kierroksella Luoma kohtaa Ruotsin Adam Wallinin, jonka sijoitus listalla on 173:s. Ottelu on seitsemän reiän jälkeen tilanteessa 1/0 ruotsalaisen eduksi.

Luoma oli myös viime vuonna ainoa suomalainen, joka pääsi Amateur Championshipissä reikäpeliosuuteen. Hän putosi kuitenkin tuolloin jatkosta ensimmäisellä kierroksella.

The Amateur Championshipissä mukana olivat Suomesta myös Elias Haavisto, Jaapo Jämsä ja Veikka Viskari, joiden taival kuitenkin päättyi lyöntipeleihin.

Virosta mukana oli yksi pelaaja enemmän kuin Suomesta. Viidestä virolaisesta kaksi eteni 64 parhaan joukkoon, ja Richard Teder pelasi itsensä Luoman tavoin toiselle kierrokselle.