Hyppää sisältöön

Marina Alex kukisti Jin Young Ko´n – Sanna Nuutinen pelasi kisan parhaan tuloksensa

Marina Alex ansaitsi viikonlopun kisan voitostaan 225 000 dollaria. KUVA: GETTY IMAGES

USA:n Marina Alex nousi viimeisenä päivänä supertähtien ohi Palos Verdes Championshipin sankariksi. Sanna Nuutisen sijoitukseksi tuli 67:s. Viimeisen kierroksen tulos 70,-1 lukeutui päivän ensimmäiseen puoliskoon.

Australian Minjee Lee sekä Hannah Green toimivat LPGA:n kilpailussa kolmen ensimmäisen päivän aikana takaa-ajettavina.

Sunnuntaina sankarin rooliin oli heidän lisäkseen tarjolla useita maailmantähtiä. Pisimmän korren ja kilpailun voiton vei kuitenkin yllättäjä, selkävaivojen takia pitkän tauon kaudella 2020 pitänyt 31-vuotias Marina Alex.

”Kova työ tuotti tulosta. En ollut lainkaan varma siitä, kykenenkö vielä voittamaan tällä tasolla. Taso LPGA:lla on kova ja hyviä pelaajia valtavasti.”

Maailmanlistan ykkönen Jin Young Ko oli toinen, Lydia Ko kolmas ja Hannah Green viides.

Eurooppalaisista Ruotsin Madelene Sagström sekä Sveitsin Albane Valenzuela jakoivat yhdeksättä sijaa.

Nuutinen tarvitsee top 20-sijoituksia

Sanna Nuutinen tuskaili puttinsa kanssa ensimmäisenä ja kolmantena päivänä selvittyään viimeisenä pelaajana jatkoon.

Lauantaina hän putosi viimeiseksi. Sunnuntaina ensimmäisessä parissa kiertänyt helsinkiläinen (73-71-75-70,+5) sai aikaan kisan parhaan tuloksensa.

67:s sija tuotti 3 201 dollaria. Kokonaisansiot kolmen kisan jälkeen ovat 21 475 taalaa, Nuutinsen sijoitus LPGA:n pistelistalla on 109.

Uusiaaksen työpaikkansa hän tarvitsee nousun listalla 80 ensimmäisen joukkoon, joka edellyttää kauden mittaan useita sijoituksia 20 joukkoon.

Haastetta hankaloittaa se, että karsinnoista saavuttamallaan pelioikeudella hän ei pääse kaikkiin haluamiinsa kisoihin mukaan.

Seuraavana Nuutisen ohjelmassa ovat US Openin karsinnat, sekä New Jerseyssa pelattava Founders Cup.

Sen palkintopotti on kolme miljoonaa taalaa, kaksinkertainen viikonloppuna päättyneeseen Palos Verdes Championshipiin verrattuna.

Tuloslista

LPGA pistelista

Etsi luettavaa