Hyppää sisältöön

Marcel Siemin villi tuuletus eaglen jälkeen: ”Olen koko urani ajan unelmoinut pelaamisesta PGA Tourilla”

Pääkiertuen suosituimpiin pelaajiin lukeutuva Marcel Siem tavoittelee paikka PGA Tourille kaudelle 2024. Kuva: GETTY IMAGES

Saksan 43-vuotias konkari Marcel Siem on saanut parin viimeisen vuoden aikana saanut uutta virtaa peliinsä.

Marcel Siem loisti sunnuntaina Espanjan avoimissa pelaten tuloksen 61,-10. Kierrokseen mahtui eagle 93 metrin matkalta. Tuuletukset olivat kuin rocktähdellä ja tunteet ihailtavalla tavalla pinnassa. Aiheeseen liittyvä video kannattaa katsoa loppuun asti.

Siem on pelannut DP World Touria jo kaudesta 2003. Voittoja on viisi, niiden lisäksi kaikkein arvokkaimpana World Cupin ykköstila Bernhard Langerin parina.

”Olen aina unelmoinut PGA Tourilla pelaamisesta. Mahdollisuuden avauduttua DP World Tourilla menestymällä teen kaikkeni sen eteen, että paikan saavuttaisin”, Siem toisti useaan otteeseen aiemmin kertomansa tavoitteen.

Siem nousi karsintalistalla korkealle voittamalla helmikuussa Intian osakilpailun. Madridissa hän pisti hyrskyn myrskyn sunnuntaina. 14 reikää pelattuaan saksalainen oli yhdestä bogista huolimatta kahdeksan alle.

Kun 15:lla tuli iso onnistuminen, ei Marcel Siem meinannut mahtua housuihinsa. Show oli näyttävä ja etenkin ensimmäinen pomppu ilmaan todella korkea….

Eaglensa jälkeen Marcel Siem oli 15 reikää pelattuaan kierrosta 10 alle parin. Hänellä oli kolmella viimeisellä 3–5 metriset birdie-putit. Ne kaikki livahtivat reilusti ohi reiän.

Jaettu viides tila Madridissa nosti Siemin pistelistan sijalle 18. Kymmenen parasta, joilla ei korttia ole ennestään pelioikeutta PGA Tourille kaudelle 2024 ole, tulee listan kautta sellaisen saamaan.

Tanskan Thorbjørn Olesen (16.) on viimeisessä paikassa kiinni. Siem (18.) on hänen pahin uhkaajansa, sillä listalla heidän välissään oleva Tom Kim (17.) omaa pelioikeuden vahvoilla meriiteillään.

Sami Välimäen sijoitus on 30:s. Mikäli Välimäki olisi sijoittunut Madridissa kolmanneksi, hän olisi noussut Olesenin edelle sijalle 16.

DP World Tour, pistelista

Etsi luettavaa