Hyppää sisältöön

Marc Leishman ja Cameron Smith voittoon New Orleansissa – Louis Oosthuizenin kakkostilojen kirous jatkuu

Aussipari saavutti  Zurich Classicin voiton ensimmäisellä yrittämällä

Henkien taisto päättyi valitettavalla tavalla, USA:ssa koko uransa ilman voittoa pelanneen Oosthuizenin lyötyä uusinnassa avauksensa veteen.

PGA Tourin kauden ainoan joukkuekisan, best-ballia ja nelinpeliä vuoropäivinä pelattavan Zurich Classicin voittajiksi nousivat hyvän keskinäisen kemian ensimmäisellä yhteisellä yritykselllään rakaetaneet Marc Leishman ja Cameron Smith.
Parivaljakko oli caddeineen vuokrannut yhteisen talon New Orleasista. Nelikon henki oli huomiota herättävän hyvä ja kannustus kohdillaan.

Sunnuntain kierrokselle, nelinpeliin he lähtivät lyönnin johdossa lähimpien uhkaaajiensa, Etelä-Afrikan major-voittajien Louis Oosthuizenin ja Charl Schwartzelin kanssa.

Tilanteet vaihtelivat toisella puoliskolla tiuhaan: Kierroksen toisella puoliskolla kahteen lyöntiin kasvanut johto kääntyi 15:n jälkeen jo lyönnin tappioksi.
16:lla oli jopa lopullisen ratkaisun merkkejä ilmassa Schwartzelin ja Oosthuizenin voiton puolesta. Lyhyellä par-nelosella Smith löi avauksensa niukasti veteen viheriön vierestä.

Taistelu voitosta sai täysin uuden käänteen Marc Leishmanin chipin myötä. Dropattuaan hän pääsi lyömään huippunopealle griinille alle kymmenen metrin matkalta onnistuen upottamaan pallon kuppiin.
Aussit ja yleisö (yhteensä 10 000) olivat revetä riemusta.

”Sanoin pojille ennen lyöntiä (Smith+ caddiet), että mitäs jos laittaisimme tämän reikään. Chippi ei ollut erityisen vaikea, mutta tuossa tilanteesa tietysti meillä oli paineita laskea kilpailijoitamme karkuun”, Leishman kertasi tapahtumia.

Onnistumisensa jälkeen juhlinta meni sen verran pitkäksi, että Leishman unohti reäisää oleen pallonsa, jonka Louis Oosthuizen ojensi sankarille ennen omaa  missaamaansa birdieputtia.
Peli oli 16:n jälkeen siis tasan. Kahdella viimeisellä molemmat parit tekivät bogeyn 17:lla ja parit, viimeisellä, joka johti uusintaan.

Oosthuizenin synkkä voitoton jakso sai uuden luvun

Ratkaisu tapahtui käytännössä avauslyönneissä. Koko kisan hienosti draivannut Louis Oosthuizen työnsi lyöntinsä oikealle vesiesteeseen. Charl Schwartzel joutui lyömään kolmannen lyöntinsä tiiltä. Aussit rakensivat konservatiivisen parin par-viitosella vieden voiton etelä-afrikalaisten edestä.

Ykköstila oli Leishmanille PGA Tourilla kuudes, Smithille kolmas. Hän voitti New Orleansin parikisan jo 2017 yhdessä Ruotsin Jonas Blixtin kanssa.

Kakkostilojen kirous ei jätä Louis Oosthuizenia rauhaan USA:ssa pelattavissa kisoissa

Kakkostilojen kirous ei jätä Louis Oosthuizenia rauhaan USA:ssa pelattavissa kisoissa

GETTY IMAGES

”Tietysti olen pettynyt. Pelasime kokonaisuutena hienon kisan, annoimme itsellemme mahdollisuuden kisata voitosta. Nelinpeli on kova ja armotonpelimuoto. Olimme Charlin kanssa täällä kakkosia 2018, nyt toisia. Minulla on sellainen tunne, että seuraavalla kerralla voitamme”, Louis Oosthuizen sanaili.

Maailman parhaimpiin pallonlyöjiin pitkään lukeutuneelle Oosthuizenille USA:n maaperä ei ole vielä suonut voittoa. Kakkostiloja sitäkin enemmän. ( Open Championshipin voitto St.Andrewsissa  2010 pelattiin Skotlannissa) 
Hänen kokonaissaldonsa on täysin uskomaton. Vastaavaa ei varmuudella ole yhdelläkään muulla pelaajalla.

-196 kilpailua joissa yhdeksän kertaa kakkosena. 

-Näiden joukosssa ovat kaikki USA:ssa pelattavat majorit Masters, (uusintatappio Bubba Watsonille), US Open ja PGA Champinship

-Kakkostilat myös muissa USA:ssa käytävissä suurkisoissa, Players Champiosnhip ja WGC:n reikäpelimestaruus

-Neljä muuta sijoittumista kakkoseksi, joissa mukana Zurich Classic, joka lasketaan pelimuodon poikkeavuudesta huolimatta viralliseksi kisaksi.

-Näiden lisäksi Oosthuizen on ollut mukana Presidents Cupissa  USA:ta vastaan USA:ssa pelatuissa ottelusarjoissa kahdesti hopealle jääneeneessä vierasjoukkueessa.

Louis Oosthuizen täyttää lokakuussa 39 vuotta. Hyviä pelivuosia pitäisi olla vielä useita edesssä, mutta voittaminen voi mennä entistäkin vaikeammaksi henkisen vanteen kiristyessä pään ympärillä.
European Tourilla Oosthuizen pelasi 5-6 vuotta ennen ensimmäistä ykköstilaansa alkuvuodesta 2010.
Pian tämän jälkeen hän näyttikin muille närhenmunat heinäkuussa samana vuonna St. Andrewsissa pelatussa Open Championshipissa.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa