Hyppää sisältöön

Major-voittaja Webb Simpson sai penaltin ja yhtyi sääntökriitikoiden kuoroon – tällä kertaa vika oli kuitenkin miehessä itsessään

Webb Simpson liikutti sunnuntaina vahingossa palloa putterillaan ja sai siitä rankkarin. Ja sekös miestä harmitti.

Webb Simpson vaati muutoksia uusiin sääntöjä saatuaan rankkarin Players Championshipissä pallon liikuttua vahingossa viheriön ulkopuolella. Sääntötuomarin mukaan syypää löytyy kuitenkin sääntöjen sijaan pelissä.

Vuoden 2012 US Openin voittaja Webb Simpson yhtyi viikonvaihteessa niiden PGA Tour -pelaajien kuoroon, jotka vaativat uusiin sääntöihin muutoksia. Huippupelaajat ovat viime viikkoina kritisoineet vahvasti uusia sääntöjä.

Simpsonin kuppi meni nurin, kun hän sai viikonvaihteessa pelatussa Players Championshipissä rankkarin päätöskierroksella. Simpsonin pitkä putteri takertui hänen paitaansa, ja pallo liikahti aavistuksen 14. viheriön reunalla. Tästä hyvästä hän joutui siirtämään pallon takaisin paikalleen yhden lyönnin rankkarilla. Tätä mies ei kuitenkaan sulattanut.

”Meidän täytyy saada muutoksia sääntöihin. Meidän yksinkertaisesti täytyy, koska koska tällaiset tapahtumat heikentävät peliämme”, Simpson murisi kierroksen jälkeen.

Säännöt muuttuivat täksi vuodeksi siten, että mikäli pallo liikkuu viheriöllä, sen saa rangaistuksetta siirtää takaisin samalle paikalle. Aiemmin myös viheriöllä tilanteesta olisi tullut rangaistuslyönti. Haastattelussa Simpson vetosi myös siihen, että uusissa säännöissä pallon saa rangaistuksetta siirtää takaisin paikalleen, mikäli sitä liikuttaa vahingossa etsinnän aikana esimerkiksi. Nyt pallo kuitenkin makasi näkyvillä etsinnän aikana.

Simpson olisi ilmeisesti halunnut, että tätä sääntöä olisi pitänyt uusissa säännöissä laajentaa koskettamaan myös viheriön ulkopuolella tapahtuvia vahinkoja, joissa pallo liikkuu sijaltaan vahingossa.

Suomalainen sääntöguru Arto Teittinen ei täysin ymmärrä Simpsonin kritiikkiä. Hänen mukaansa se voisi tuoda pelaajille mahdollisuuden muualla kuin viheriöllä poistaa ”estottomasti” esimerkiksi kiviä, käpyjä ja oksia.

”Ei se sääntö niin huono ole”, Teittinen sanoi.

Hän arvioi, että Simpson taisi purkaa omasta mokasta johtuneen harmituksensa uusiin sääntöihin.

”Hän on maailman mukavin mies, mutta tässä tilanteessa ei ymmärtänyt sääntöjä. Harmi, että hänelle sattui nyt tällä tavalla”, Teittinen totesi.

Teittinen on toiminut Simpsonin ryhmän tuomarina US Openissa. Teittinen osallistuu tuomarina kauden kolmanteen major-turnaukseen myös tänä vuonna.

Simpson, joka puolusti kilpailun voittoa, teki reiälle bogin ja päätyi jakamaan kymmenettä sijaa.

Etsi luettavaa