Hyppää sisältöön

Major-voittaja sairastui viheliäiseen tautiin – jatkaa urheasti kilpailemista

Borrelioosin voi saada punkin puremasta. Punkit viihtyvät erityisesti pitkässä heinässä

Jimmy Walker sai ikäviä uutisia, kun lääkäri antoi hänelle borrelioosi-diagnoosin Mastersin aattona. Oireista hän oli kärsinyt viime syksystä lähtien.

Borrelioosi on puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus, joka aiheuttaa kantajalleen vaihtelevia oireita, kuten lihas- ja nivelkipuja.

Kiertuepelaajan ammatinharjoittamista oireilu häiritsee suuresti, mutta Jimmy Walker ei anna sen häiritä. Sairaudesta huolimatta viime vuonna PGA Championshipin voittanut megatähti aikoo jatkaa kilpailemista kuten ennenkin.

Walker sai kuulla sairaudestaan päivää ennen Masters Tournamentin alkua, mutta on kärsinyt oireista viime syksystä lähtien. Kauden ensimmäisessä major-turnauksessa hän sijoittui jaetulle 18. sijalle.

”En tiedä, kuinka pitkään minulla on ollut sairaus, mutta en ole voinut viime aikoina hyvin. Olen nyt jutellut muutamien lääkärien kanssa ja yrittänyt saada selville, miten tätä kannattaisi hoitaa ja saanut jo jotain lääkkeitä, jotta pääsisimme oikeaan suuntaan”, Walker kertoi lehdistölle keskiviikkona.

Oireet aaltoilevat

Borrelioosille on tyypillistä, että sen oireet tulevat ja menevät. Näin on käynyt myös Walkerille, joka tuntee välillä itsensä voimattomaksi. Harmillista on myös se, ettei koskaan voi tietää, milloin oireet taas putkahtelevat esille.

Oireita ovat nivel- ja lihaskipujen lisäksi kuumeilu ja väsymys eli samat kuin flunssassa. Tautiin sairastuneilla ilmenee myös päänsärkyä ja pahoinvointia  

Sairaudestaan Walker on jatkanut ahkeraa kisailua, vaikka välillä lepo olisi varmasti ollut tarpeen. Tänä vuonna hän on pelannut jo 12 kisaa. Tuloksia ei ole tullut viime kauden malliin, sillä Walker on FedEx Cupissa 70 huonommalla puolella.

Augustassa näkyi kuitenkin jo merkkiä paremmasta, kun hän sai lääkityksen avulla lievitystä oireisiinsa.

Etsi luettavaa